Gateau Marcel – en opskrift uden tilsat sukker
Gateau Marcel – kagen der kan få mig til at spise både chokolade og sødestoffer selvom jeg normalt ikke gør det
Kagen har altid været en af mine ynglings kager og det er det stadig – og så må man jo finde på en måde, hvorpå man kan spise den og stadig være i ketose *G*
Denne udgave af den fantastiske Gateau Marcel er KETO-venlig, men da jeg vælger at bruge alm. chokolade med en høj kakaoprocent er den ikke uden kulhydrater.
Du kan vælge at lave den mere KETO-venlig ved at bruge sukkerfri chokolade, men i en kage som denne vil jeg ikke gå på kompromis med det der giver den intense og lækre smag.
Jeg synes at kagen her er så intens og lækker at et lille stykke er nok til at tilfredsstille mig og derfor vælger jeg at bruge de 3-4 g kulhydrater et stykke kage koster ved særlige lejligheder
Kagen kan laves i god tid før og bliver ikke dårligere af at blive frosset og derfor egner den sig perfekt til en dag med gæster, hvor du gerne vil kunne forbedrede nogle af tingene på forhånd
Jeg laver altid tidligst kagen dagen før, da den kun bliver bedre af at sætte sig i køleskabet
Jeg har afprøvet forskellige mængder sødestof, typen af sødestof mv. og synes at denne fordeling og mængde giver det bedste resultat
Gateu Marcel
Antal: 10 personer
Ingredienser:
- 200 g mørk chokolade 85%
- 200 g smør
- 50 g Sukrin Gold
- 50 g Sukrin Fibersirup
- 130 g æggblomme (ca. 7 æg)
- 160 g æggehvide (ca. 4 æg)
Tænd ovnen på 175 grader
Smelt chokolade og smør i mikroovn. Giv det korte intervaller og sørg for at røre det godt sammen undervejs
Rør Sukrin Fibersirup i chokolade/smør blandingen
Kør Sukrin Gold til pulver i en kaffekværn eller lign.
Min erfaring er at det er svært at opløse det ordentligt og det derfor knaser i kager. Det bryder jeg mig ikke om og derfor kører jeg det til pulver
Pisk æggeblommerne luftige med 2/3 af Sukrin Golden
Pisk æggehviderne stive med 1/3 del af Sukrin Golden
Vend forsigtigt æggeblommerne i chokolade blandingen og vend herefter æggehviderne i også
Smør en bagering eller springform (ca. 18-20 cm i diameter) med smør og brug bagepapir i bunden
Fordel halvdelen af dejen i formen og gem resten i køleskabet
Bag kagen i 20-25 min i ovnen
Lad kagen køle helt af og fordel derefter den sidste halvdel af moussen oven på
Opbevar på køl
Inden servering kan kagen pyntes med lidt kakaopulver og/eller chokoladepynt