Fugl,  Opskrifter

Hønsesalat

Jeg skulle måske mere retligt kalde det kyllingesalat, da der ikke stod høne, men kylling på det kød jeg brugte.. Men for mig er det altså et og samme.

Der er ikke rigtig nogle faste regler for, hvornår en kylling bliver til en høne, men det er måske også vigtigere, hvorfor de har forskellige betegnelser.
Kyllingekødet er mørt med sener der fjernes nemt. Men til gengæld har kødet ikke så meget smag.
Hønsekød har en grovere struktur og er mere fast i kødet – mindre mørt, men med mere smag i hønsekødet.

Anyways – inspirationen til denne har jeg hentet fra Jane Faerber, men har tilpasset opskriften til mine smagsløg.

Før jeg startede med at spise efter LCHF principperne havde jeg aldrig før spist hverken mayonnaise eller creme fraiche og var altid gået langt udenom alle opskrifter, som indeholder dette.
Så hvis du sidder og tænker, at du ikke kan spise denne hønsesalat fordi der er enten mayonnaise eller creme fraiche i, så siger jeg – giv det en chance. Hvis jeg kan omvendes, så kan alle omvendes *G* 

Hønsesalat

Antal: hovedret til 2 eller frokost til 4

Ingredienser:

  • 200 g. tilberedt kylling 
  • 150 g. brune champignon (de smager af mere imo)
  • 150 g. hvide asparges 
  • 3 spsk. creme fraiche (den fuldfede – 38%) 
  • 3 spsk. mayonnaise 
  • 1 tsk. sennep 
  • ½-1 tsk. væske fra aspargesene (afhængig af den ønskede konsistens) 
  • 100 g. bacon i skiver 
  • Salt og peber 

Bland mayonnaise, crème fraiche, vandet fra aspargesene og sennep i en skål. 
Smag til med salt og hvid peber og stil til side. 

Find asparges frem og lad den mængde du skal bruge, dryppe af i en sigte. Jo mere du lader dem dryppe af – jo mindre fortynder de din mayonnaise blanding senere.

Steg baconen på en pande. Den må gerne blive godt sprød. 

Sørg for at ordne champignonerne godt, skær evt. rod af og fjern al jord. 
Skær champignonerne i tykke skiver og steg dem på panden – i resterne af fedtet fra baconen. De må godt blive godt gyldne – så smager de bedst.

Skær aspargesene i stykker – jeg skærer dem i ca. 2 cm. 

Skær kyllingekødet ud – også i ca. 2 cm stykker. 

Skær baconen ud i rustikke stykker. 

Put asparges, kylling, champignon og mayonnaiseblandingen i en skål og bland det forsigtigt sammen.

Hvis hønsesalaten skal spises med det samme, putter jeg baconen i sammen med de andre ting. Hvis den først skal spises senere, ville jeg vente og toppe af med baconen før hønsesalaten serveres.

Det er vigtigt for både smagen i opskriften og din mæthed, at du bruger den fuldfede creme fraiche.
Jeg foretrækker Hellmanns mayonnaise, da jeg synes den er mindre syrlig end andre og desuden er den uden alt for meget skrammel i.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *