Spicy salami kyllingefrikadeller
Jeg har aldrig været ret glad for frikadeller og da jeg selv blev gammel nok til at bo ude og derfor også selv – til dels i hvert fald – kunne bestemme, hvilken mad der skulle på bordet var frikadeller bestemt ikke en del af det.. ofte til stor ærgerelse for nogle tidligere kærester *G*
Men sjovt nok gælder det ikke frikadeller lavet af kyllingekød – måske fordi der ikke rigtig er nogle faste holdninger eller forventninger til, hvad de indeholder – i hvert fald ikke hos mig og de der er omkring mig.
Kyllingefrikadeller kan bruges til rigtig mange ting – til de lidt tungere retter med stuvet grøntsager, brune saucer osv., men også til madpakker, en hurtig hapser lige fra køleskabet, burgere og ja, mere udenlandsk inspireret mad. Ofte ændrer jeg indholdet i frikadellerne efter det jeg vil bruge dem til, men indrømmet.. ofte kommer der også bare det jeg har i køleskabet i *G*
Og så er kyllingefrikadeller – og også almindelige frikadeller jo geniale til food prepping! Jeg har ALTID en pose kyllingefrikadeller i fryseren til et hurtigt måltid eller madpakken.
Her får I opskriften – måske mere end idé – til en spicy frikadelle
Spicy salami kyllingefrikadelle
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 500 g hakket kyllingekød
- 100 g cheddar
- 30 g spicy salamisticks
- 3-6 dryp Tabasco
- 25 g smør
- Salt
- Peber
Riv osten og skær salamien ud i mindre stykker – ca. 1/2 cm tykke.
Rør alle ingredienserne sammen – på nær smørret.
Smelt smørret på panden og steg frikadellerne, som du normalt ville gøre