Ko,  Opskrifter,  Salater

Carpaccio

Mon jeg er den eneste der har svært ved at spise i denne varme?
Jeg har mest lyst til lette og/eller kolde retter i øjeblikket og her passer en carpaccio perfekt ind.

Jeg er ikke begejstret for rucola, så jeg bruger i stedet det salat jeg lige har og tilfører lidt lækkerhed ved at blande friske basilikumblade fra haven i.

Carpaccio betyder tynde skiver på italiensk og det er også virkelig vigtigt for oplevelse af at spise en carpaccio, at kødet er i fine tynde skiver. Og netop derfor har jeg endnu ikke turde kaste mig ud i at skære det selv, men køber kødet skåret ud hos slagteren – eller hvis jeg skulle falde over en lækker kvalitet i supermarkedet.

Carpaccio med et twist

Antal: 1 person

Ingredienser:

  • 150 g. råt kød (jeg bruger typisk oksemørbrad)
  • 2 håndfulde baby spinatblade
  • 1 spsk. tørristet solsikkekerner
  • 25 g. Parmigiano Reggiano
  • Olivenolie
  • 1 håndfuld basilikum blade
  • Salt – gerne flagesalt

Skyl spinat og basilikum og tør det godt. Pas på med at klemme eller presse på bladene – det giver grimme mærker i dem.

Rist solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne. Lad dem køle af

Riv osten i flager

Anret kødet på tallerkenen

Placer spinat og basilikum i midten af tallerkenen.

Dryp rigeligt af din lækre olivenolie på og top med de ristede solsikkekerner og flagerne af ost.

Til sidst drysser du lidt salt ud over retten.

Jeg synes at det i en så simpel ret som dette er vigtigt, at du bruger de bedste ingredienser og derfor vælger jeg her at bruge den ægte parmesan – Parmigiano Reggiano fremfor f.eks. en Grana Padano.
Jeg kan lide begge oste, men synes du får en lidt bedre smagsoplevelse med Parmigiano Reggiano – også konsistensen er for mig bedre

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *