Opskrift på pizza med broccoli
De fleste mennesker kan blive enige om at pizza er lækkert. Også selvom vi ikke er enige om hvilket fyld der er på den perfekte pizza.
Faktisk er vi så vilde med pizza at der er flere nationale pizza dage – og også en World Pizza Day. World Pizza Day var den 17 januar – du kan læse mere om den her.
Der findes f.eks. også både Pepperoni Pizza Day, International Beer and Pizza Day og National Pizza Party Day.
I USA fejres National Pizza Day i dag og i den anledning deler jeg opskriften på en pizza med broccoli med jer.
Pizzadejen er baseret på forskellige Fat Head Pizza opskrifter, men jeg har justeret den for at få noget mere struktur i dejen.
Om det er lykkedes er jeg ikke helt sikker på, men uanset smager den virkelig godt.
Havde jeg valgt at bage den ved lavere temperatur og i længere tid er jeg ret sikker på at den kunne have været næsten sprød. Den var i hvert fald helt sprød i kanten.
Jeg må prøve at justere på tid og temperatur næste gang jeg laver den – for der bliver helt sikkert en næste gang.
Jeg har valgt at putte grønt – og selvfølgelig lidt ost på pizzaen – for at forsøge at balancere fedt, protein og grønt.
Når bunden består af fed ost og .. lidt mere ost, synes jeg gerne at der må komme lidt let og mild toppings på.
Er du til mere traditionel topping kan du prøve min Fat Head pizza med skinke og champignon
Pizza med broccoli
Antal: 1 rund pizza – 2 personer
Ingredienser:
- 100 g cream cheese (naturel)
- 1 æg
- 50 g revet Parmigiano-Reggiano (ægte parmesan)
- 75 g revet cheddar
- 75 g mandelmel
- Salt
- Peber
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Smelt ostene i mikroovnen eller i en gryde.
Rør mandelmel i osteblandingen og tilsæt herefter æg.
Rør massen til den er ensartet og smag derefter til med salt og peber.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter. Den må gerne blive godt gylden.
Lad dejen køle godt af før du putter toppings på
Skru ovnen ned til 175 grader varmluft
Toppings
Antal: 1 rund pizza
Ingredienser:
- 1 lille broccoli
- 1 lille løg
- 100-125 g mozzarella (frisk)
- 1/4 tsk chiliflager
- Salt
Del broccoli i små buketter og damp dem i 5 min. Lad dem herefter dryppe godt af.
Fordel osten jævnt på pizzaen
Drys chiliflagerne på pizzaen
Skær løget i skiver og fordel dem oven på osten
Fordel broccolien på pizzaen.
Har du lidt mozzarella til overs kan det puttes oven på broccolien
Sæt pizzaen i ovnen og giv den ca. 10 minutter – eller til osten er gylden
3 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback: