Lækkerier,  Opskrifter

Jordbærtærte på glas

I dag er det national superhelte dag og derfor hylder jeg min personlige superhelt med denne dekonstruerede jordbærtærte – en jordbærtærte på glas

Super hero day er blevet fejret siden 1995 og er en dag, hvor vi skal hylde og huske på vores helte – om de er rigtige eller fantasi helte betyder ikke så meget.
Det vigtige er at super heltene er mennesker eller figurer vi ser op til og som fungerer som rollemodeller for os

Min superhelt er min mor ❤

Hun elsker duften af jordbær, smagen af marcipan og alt det nye forår og sommeren bringer med sig.
Derfor er denne opskrift på jordbærtærte på glas lavet med hende i tankerne

Desserten består af en mascarponecreme med jordbær, mandelkiks, jordbær sirup og friske jordbær – og smager himmelsk!

Desserten er en af de tunge desserter, hvis vi kigger på kulhydratindholdet. En portion indeholder 7 g kulhydrat, men da jeg ikke har brugt al mandelkiksen og al jordbærsiruppen kender jeg ikke den præcise mængde kulhydrat.
For at være på den sikre side ville jeg reservere 5-7 g af mit daglige indtag af kulhydrat, når du tager et bevidst valg om at nyde netop denne dessert

Er du ny i KETO vil jeg ikke anbefale dig denne dessert, da den nemt kan trigge trangen til mere og til sødt generelt.
Prøv i stedet en af de lækre mousser – kakaomousse sødet med lakrids eller Salmiaklakridsmousse

Jordbærtærte på glas

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 40 ml creme fraiche
  • 100 g mandelmel
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk mandelessens

Tænd ovnen på 125 grader varmluft

Put alle ingredienserne til dejen i en skål og rør det godt sammen

Del dejen i 4 dele og form dem til 4 stænger af ca. 1 cm tykkelse og bredde

Bag midt i ovnen på en bageplade med bagepapir i 60 min

Jeg brugte 3 af mandelkikse stængerne. Den sidste kan du gemme og bruge som knas på din chiagrød, en mousse eller lign.

  • 75 g jordbær
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk Sukrin Sirup

Skyl og ordn jordbærrene grundigt

Skær i grove stykker og put i en gryde med resten af ingredienserne

Lad jordbær, vand og sirup koge godt op til jordbærrene er helt udkogte og vandet er kogt fra

Rør i det jævnligt

Passer gennem sigte og kasser pulpen

Køl ned i køleskab mens du laver mascarponecremen

Jeg brugte ikke al siruppen – du kan bruge den på is, oven på pandekager eller f.eks. chiagrød

  • 50 g jordbær
  • 2 æggeblommer
  • 1 spsk Sukrin Melis
  • 125 g marscarpone
  • 1 dl fløde

Skyl jordbærrene grundigt og dup dem tørre

Blend jordbærrene godt og rør sammen med mascarpone

Pisk æggeblommerne luftige og næsten hvide med Sukrin melis

Vend forsigtigt mascarponeblandingen og æggeblommerne sammen

Pisk fløden let med vaniljepulver

Vend mascarpone blandingen forsigtigt sammen med fløden

Opbevar på køl til samling af desserterne

Samling
  • 50 g jordbær
  • citronmelisse blade

Smør mandelstængerne med lidt jordbærsirup og lad dem trække med siruppen på
Imens kan du ordne jordbærrene og skære dem i små tern

Skær mandelstængerne ud i grove stykker. Fordel ca. halvdelen i bunden af 4 glas

Fordel halvdelen af mascarponecremen i glassene – oven på kiksene

Fordel lidt af jordbærsiruppen oven på. Lad det eventuelt løbe ned af siden på glasset tæt på laget af marscarponecreme for en fin effekt

Fordel den anden halvdel af mandelstængerne i de 4 glas

Fordel resten af mascarponecremen i glassene

Fordel jordbær i tern i de 4 glas og drys med eventulle kikserester

Pynt med lidt jordbærsirup og citronmelisse blade

Jordbærte på glas bliver bedst, hvis den får lov at trække et par timer eller til næste dag, så kiksene får lov at suge lidt smag fra mascarponecremen, men den kan sagtens spises med det samme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *