Jordbærtærte på glas
I dag er det national superhelte dag og derfor hylder jeg min personlige superhelt med denne dekonstruerede jordbærtærte – en jordbærtærte på glas
Super hero day er blevet fejret siden 1995 og er en dag, hvor vi skal hylde og huske på vores helte – om de er rigtige eller fantasi helte betyder ikke så meget.
Det vigtige er at super heltene er mennesker eller figurer vi ser op til og som fungerer som rollemodeller for os
Min superhelt er min mor ❤
Hun elsker duften af jordbær, smagen af marcipan og alt det nye forår og sommeren bringer med sig.
Derfor er denne opskrift på jordbærtærte på glas lavet med hende i tankerne
Desserten består af en mascarponecreme med jordbær, mandelkiks, jordbær sirup og friske jordbær – og smager himmelsk!
Desserten er en af de tunge desserter, hvis vi kigger på kulhydratindholdet. En portion indeholder 7 g kulhydrat, men da jeg ikke har brugt al mandelkiksen og al jordbærsiruppen kender jeg ikke den præcise mængde kulhydrat.
For at være på den sikre side ville jeg reservere 5-7 g af mit daglige indtag af kulhydrat, når du tager et bevidst valg om at nyde netop denne dessert
Er du ny i KETO vil jeg ikke anbefale dig denne dessert, da den nemt kan trigge trangen til mere og til sødt generelt.
Prøv i stedet en af de lækre mousser – kakaomousse sødet med lakrids eller Salmiaklakridsmousse
Jordbærtærte på glas
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 40 ml creme fraiche
- 100 g mandelmel
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 1 knivspids salt
- 1 tsk mandelessens
Tænd ovnen på 125 grader varmluft
Put alle ingredienserne til dejen i en skål og rør det godt sammen
Del dejen i 4 dele og form dem til 4 stænger af ca. 1 cm tykkelse og bredde
Bag midt i ovnen på en bageplade med bagepapir i 60 min
Jeg brugte 3 af mandelkikse stængerne. Den sidste kan du gemme og bruge som knas på din chiagrød, en mousse eller lign.
- 75 g jordbær
- 1 spsk vand
- 1 tsk Sukrin Sirup
Skyl og ordn jordbærrene grundigt
Skær i grove stykker og put i en gryde med resten af ingredienserne
Lad jordbær, vand og sirup koge godt op til jordbærrene er helt udkogte og vandet er kogt fra
Rør i det jævnligt
Passer gennem sigte og kasser pulpen
Køl ned i køleskab mens du laver mascarponecremen
Jeg brugte ikke al siruppen – du kan bruge den på is, oven på pandekager eller f.eks. chiagrød
- 50 g jordbær
- 2 æggeblommer
- 1 spsk Sukrin Melis
- 125 g marscarpone
- 1 dl fløde
Skyl jordbærrene grundigt og dup dem tørre
Blend jordbærrene godt og rør sammen med mascarpone
Pisk æggeblommerne luftige og næsten hvide med Sukrin melis
Vend forsigtigt mascarponeblandingen og æggeblommerne sammen
Pisk fløden let med vaniljepulver
Vend mascarpone blandingen forsigtigt sammen med fløden
Opbevar på køl til samling af desserterne
Samling
- 50 g jordbær
- citronmelisse blade
Smør mandelstængerne med lidt jordbærsirup og lad dem trække med siruppen på
Imens kan du ordne jordbærrene og skære dem i små tern
Skær mandelstængerne ud i grove stykker. Fordel ca. halvdelen i bunden af 4 glas
Fordel halvdelen af mascarponecremen i glassene – oven på kiksene
Fordel lidt af jordbærsiruppen oven på. Lad det eventuelt løbe ned af siden på glasset tæt på laget af marscarponecreme for en fin effekt
Fordel den anden halvdel af mandelstængerne i de 4 glas
Fordel resten af mascarponecremen i glassene
Fordel jordbær i tern i de 4 glas og drys med eventulle kikserester
Pynt med lidt jordbærsirup og citronmelisse blade
Jordbærte på glas bliver bedst, hvis den får lov at trække et par timer eller til næste dag, så kiksene får lov at suge lidt smag fra mascarponecremen, men den kan sagtens spises med det samme