Alt det andet,  KETO ERFA

Kan jeg spise ude?!?

Forestil dig ren desperation mens du læser ovenstående og du har et billede af, hvordan jeg så ud, når jeg tænkte på at spise LCHF/KETO og spise ude

Er der et emne der har optaget – og bekymret – mig ved LCHF (KETO), så er det da netop dette emne!
Jeg vil gerne med det samme afsløre, at det er noget jeg har brugt al for meget energi på at tænke over *G*

En af de helt store grunde til, at jeg ikke startede meget tidligere med at spise 100 % efter principperne i LCHF (KETO), var at jeg ikke kunne overskue hvad det ville gøre for mit sociale liv.
Jeg udskød hele tiden opstarten pga. sociale aktiviteter – “jeg starter efter næste fødselsdagsfest/nytår/jul/bryllup/indsæt selv flere lejligheder”.
Men holdt der op med at dukke nye arrangementer op – nej, sjovt nok ikke..

Jeg kunne simpelthen ikke gennemskue, hvordan jeg skulle være sammen med andre der spiste normalt. Hvordan jeg nogensinde skulle kunne gå på en restaurant igen uden at være tvunget til at sidde og tygge i en kedelig grøn salat hver gang? Og hvordan skulle jeg kunne deltage i private arrangementer der involverede mad?
Jeg kunne sket ikke overskue tanken om romantiske middage eller første dates startende med mig der sidder og “er besværlig”.
Kan du se det for dig – jeg kunne – og jeg brød mig IKKE om synet. HAHA!

Det eneste andet sted i mit liv, hvor jeg tidligere har oplevet denne ubeslutsomhed og manglende evne til at handle – og det plejer jeg nu ellers ikke at have svært ved – var da jeg holdt op med at ryge.
En af mine helt store argumenter for at blive ved med at ryge var at alt det hyggelig jo altid foregik ude ved rygerne… 
Tænker du at det er en hjerne der er bange for at miste sit drug der siger sådan? Jep – også jeg!

Men jeg tænker faktisk også at vi taler om afhængighed ved begge dele – både ved at skulle undvære cigaretter og brød/sukker – eller hvad ens akilleshæl nu er.
Jeg er helt sikker på, at der er nogle af de samme mekanismer der er på spil, men det må blive et andet indlæg vi vender det i.

Jeg kunne læse flere steder rundt på nettet, at andre bare bad tjeneren om at undlade forskellige ting fra retterne eller valgte at spise det de havde lyst til på de dage, hvor de spiste ude.
Jeg var umiddelbart mest til den sidste løsning – jeg bryder mig ikke om at være besværlig…
Men da jeg efter et par gange havde oplevet at blive virkelig dårlig efter at have spist kulhydrater i form af enten sukker eller kornprodukter, når jeg spiste ude, besluttede jeg mig for, at livet er for kort til ikke at lytte til kroppen.
Og lige siden har jeg bedt om at få udeladt det jeg ikke spiser eller – så vidt muligt – valgt en ret, hvor jeg kan spise det hele. Og tænk – jeg har endnu ikke oplevet nogen rulle med øjnene over mig!

Det er ikke svært at spise ude og stadig spise low carb – som jo stadig er det vigtigste at have fokus på, hvis du spiser KETO. Du skal måske planlægge din dag, så du bruger minimalt af kulhydrater resten af den dag du spiser ude – eller være ok med at du lige denne dag spiser du flere kulhydrater.
Der er jo ikke nogen der siger du behøver at vælte rundt i lækkert brød og sukker fordi du spiser ude, vel?
Spiser du LCHF eller endda liberal LCHF er der slet ingen bekymringer – nyd maden og vær bevidst om dine valg er OK for det er DINE valg.

Nedenfor er en kort liste af de ting som jeg helt lavpraktisk gør, når jeg spiser ude:

  • Beder om en salat i stedet for pomfritter eller brød
  • Spiser ofte burgere da de er forholdsvis nemme at spise på KETO. Bed dem om at undlade bollen og du burde være fri for (ekstra) kulhydrater
  • Bestil fiskeretterne – de er (næsten) aldrig med kulhydratrige ting
  • Bestil mere protein og fedt til måltidet for at sikre mæthed, når du udelader de kulhydratrige ting fra retten (f.eks. mayo)
  • Spis thai mad (undgå dog ris og sur-sød retterne, da de er fyldt med sukker)
  • Reserver ”dagens kulhydrater” til dette måltid
  • Vær ok med at du spiser flere kulhydrater denne dag

Og til sidst det måske det vigtigste punkt.. lad være med at bosætte dig på Sydfyn, hvis du gerne vil svælge i lækre restauranter med muligheder for glutenfri, paleo, veganer, LCHF osv. muligheder .. SUK

Og det var selvfølgelig ikke et helt igennem ærligt suk!
Jeg elsker nemlig Sydfyn <3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *