Krydret Chai latte
Gad vide hvad det er med vejret og min planlægning?
Når vejret er blæsende og mega koldt som det var i går får jeg helt automatisk lyst til at krølle mig sammen i sofaen med en kop lækker varm latte og en bog – eller iPaden. Og så kommer jeg i tanke om, at jeg skal dele en Chai latte opskrift med jer og planlægger det til dagen efter! Og uden undtagelse har det hver gang været mega lækkert vejr med solskin dagen efter – hvad sker der for det? *G*
Nå, men I får altså opskriften alligevel og så kan I jo bare gemme den til en dag, hvor det er møgvejr! Og hey – måske er det faktisk møgvejr hos dig i dag?
Antal: Krydderi blanding til 15-20 kopper
Ingredienser:
- 1 spsk. stødt ingefær
- 10 sorte peberkorn
- 1 spsk. kardemomme
- ½ tsk. nelliker
- ½ tsk. muskatnød
- 3 spsk. sort te (jeg synes asaam eller da Darjeeling er bedst)
- ½ tsk. stjerne anis
- 1 spsk. kanel
- Et nip salt
- 1-2 spsk. fløde
Morter alle krydderierne hver for sig og bland dem derefter sammen. Har du ikke en morter kan du også fint bruge en kaffekværn. Blandingen er nok til 15-20 kopper afhængig af, hvor kraftig du gerne vil have den.
1 kop:
Put 1-2 tsk. i en kop og hæld kogende vand over. Lad det trække 5-7 minutter.
Imens chaien trækker skummer du fløden med en mælkeskummer, hvis du har sådan en. Min er sådan en billig en, som ikke kan varme og derfor plejer jeg at varme fløden i mikroovnen og så skumme den efterfølgende.
Hæld blandingen gennem en sigte og over i en varm kop eller et varmt glas, hæld din varme og skummende fløde i og top eventuelt med et drys kanel.
Er du total blæret kan du jo lave et lækkert mønster i skummet eller lignende – så blæret er jeg bare ikke *G*