Lækkerier,  Opskrifter

Lækre Lakrids Stærke Mandler

Jeg har selv lavet salt mandler i mange år og har altid lavet dem i gryde og derefter ovn. Jeg har også ofte lavet lakrids mandler, men synes ikke at de blev så gode som jeg gerne ville have de skulle være. De smagte simpelthen ikke nok af lakrids.
Men nu har jeg lavet dem på pande og det giver noget helt andet – faktisk både for de almindelige saltmandler og lakridsmandlerne.

Jeg elsker jo lakrids – og hvis jeg laver mandler der smager af lakrids, så skal de også smage af lakrids! Og det gør de her. De er stærke i smagen og smagen af salt giver dem lige det lidt ekstra – perfektion i mine øjne!

Udover at det er nemmere og hurtigere at lave dem på panden, så sparer det også virkelig meget salt.
Før brugte jeg 150 g salt på en portion, hvoraf det meste endte i kloakken med det vand mandlerne havde trukket i. Det er spild af ressourcer.
Nu kan jeg nøjes med et par spiseskefulde (afhængig af hvilken slags jeg laver) og det bliver alt sammen brugt. WinWin 🖤

Stærke lakrids mandler

Ingredienser:

  • 200 g mandler
  • 2 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk lakridspulver

Tænd ovnen på 175 grader

Start med at putte vand og salt på panden – kog kort op så salten opløses.

Tilsæt lakridspulver og rør godt rundt til det også er opløst.

Dette kan gøres i samme ombæring, men vær opmærksom på at vandet kan risikere at koge ret meget op pga. lakridspulveret – derfor tilsætter jeg det først efter saltet er opløst og vandet ikke koger, men bare er varmt.

Tilsæt mandlerne og lad mandlerne simre i væsken til al væsken er fordampet.

Fordel mandlerne jævnt på en plade med bagepapir og tør dem i ovnen i ca. 20 min

Vend mandlerne en gang eller to undervejs og vær obs på dem i de sidste minutter, da der kan være forskel på, hvor lang tid de skal have i din og min ovn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *