Is,  Lækkerier,  Opskrifter

Licorice meets raspberry

Kombinationen lakrids og hindbær var én af mine favorit smage, da jeg førhen lavede meget is og kage. Der er bare noget over den søde lakrids som harmonerer super godt med den lidt syrlige hindbær.

Men lakrids generelt har altid været min favorit – lakrids is, lakrids bolsjer, lakrids vingummi, lakrids mousse, lakrids creme.. Og kombinationen af lakrids og chokolade eller lakrids og citron eller… Kan du se et tema her?

Så selvfølgelig blev de første is jeg lavede på KETO derfor også lakrids is. De første is lavede jeg dog sidste år, så de er for længst spist.

Jeg synes ikke at sommeren er en undskyldning for at spise is hver dag – eller hver anden for den sags skyld, men ligesom mange andre nyder en kold is på en varm sommerdag, vælger jeg også at gøre det ind i mellem.

Og da det er vigtigt for mig, at der ikke er raffineret sukker i det jeg spiser og jeg ikke bruger sødestoffer pt. vælger jeg at lave min egen. Jeg har prøvet mig frem med en opskrift uden sødemidler og jeg synes at den fungerer rigtig godt.

Jeg havde en rest fløde forleden dag, som jeg ikke lige vidste, hvad jeg skulle gøre med – og tænkte med det samme is *G*
Jeg valgte at tilføje nogle frysetørrede bær i isen, som selvfølgelig gør, at der er lidt flere kulhydrater i end der behøver at være, men .. syrligheden fra bærrene gør bare noget godt for lakrids – og omvendt.

En parfait – som denne is er, da den ikke er kørt på maskine og der ikke er rørt i den under indfrysningen – er en is med mange krystaller i og da der ikke er sukker i, er det også en hård is. Men fløden og æggene tilfører så meget cremethed, at du ikke opdager det – altså så længe du ikke bider i den.
Nyd isen stille og roligt og smagen før op for den – måske – manglende blødhed?
Jeg har altid været ret selektiv med is, men jeg er kæmpe FAN af dem her <3

Lakrids is med hindbær

Antal: ca. 3 store is og 2 mini is

Ingredienser:

  • 2 dl fløde
  • 60 g æggeblomme (ca. 2 stk.)
  • 1 ½ spsk. rålakridspulver (brug evt. mindre – husk, lakrids fan her)
  • 10 g frysetørrede hindbær

Del æggene i hvider og blommer. (Æggehviderne kan du gemme til en anden opskrift. De kan også fryses ned.)

Pisk fløden let.

Hak de frysetørrede hindbær groft.

Pisk æggeblommerne luftige med lakridspulveret og vend forsigtigt æggeblandingen i flødeskummen til det har en ensartet konsistens.

Vend de grofthakkede bær i blandingen.

Fyld isen i dine forme og put dem i fryseren.
Lad dem fryse i mindst 5 timer – helst natten over.

Isene behøver bestemt ikke mere smag, men.. jeg elsker at pynte og derfor gør jeg det selvfølgelig, når der er mulighed for det. HAHA

Jeg har pyntet med resterne af bærrene, mørk chokolade (85 %), granualt af rålakrids og lidt spiseligt sølvglimmer.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *