Fugl,  Opskrifter,  Tilbehør

Cremet spinat

Jeg smagte cremet spinat første gang på Jensens Bøfhus og googlede det selvfølgelig, da jeg kom hjem for noget så lækkert skulle jeg da også prøve at lave.
Det smager forrygende – og så er det sundt. Whats not to like?

Jeg synes cremet spinat kan bruges til det meste kød. Jeg bruger det ofte som sauce til rødt kød – altså som jeg f.eks. ville bruge en champignonsauce. Men det er også godt som tilbehør til retter med både fisk og kylling.

Her har jeg spist det med spicy kyllingefrikadeller og lidt porre og det gik det også rigtig fint til. Denne ret er lidt gammeldags, men den får et twist af de spicy kyllingefrikadeller med blandt andet spicy salami og chili.

Jeg har brugt min egen kyllingefond og den er kraftigt reduceret og derfor er min sauce ret mørk i farven, men den kommer ikke til at smage dårligere af det *G*

Cremet spinat

Antal: sauce til 2 personer – eller tilbehør til 1 person

Ingredienser:

  • 150 g. frisk spinat (eller ca. 250 g. frossen spinat)
  • 1 dl. fløde
  • 1 dl. Kyllingebouillon (eller din egen kyllingefond)
  • 2 fed hvidløg i skiver
  • 1 lille hakket løg
  • Smør til stegning
  • Muskatnød, salt og hvid peber

Klargør løg og hvidløg og hak dem fint – stil til side.

Skyl spinaten grundigt og slyng den tør – eller tør den mellem 2 viskestykker.

Smelt smørret i sauterpanden (eller en gryde) og sauter løg og hvidløg i et par minutter. De skal være klare at se på – uden at tage farve.

Herefter tilsættes spinaten lidt efter lidt – lad den falde helt sammen i panden/gryden.

Tilsæt fløde og kyllingebouillon og lad det simre til det opnår den ønskede konsistens.

Smag til med revet muskatnød, salt og hvid peber

Jeg ejer ikke en salatslynge – det er en af de ting der må vige for andre ting i køkkenskabene og derfor tørrer jeg spinaten mellem 2 rene viskestykker. Det vigtigste er at de er godt tørre, da de ellers bidrager med for meget væske til retten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *