Chokolade,  Jul,  Lækkerier,  Nytår,  Opskrifter

Nemesis goes KETO

Udover en Gateau Marcel er dette min yndlings kage – og har været i mange år.
Jeg fandt den første gang hos Maja Vase – dengang hun endnu var relativt ukendt og kaldte sin blog/hjemmeside for chocolat.dk

Nemesis kagen var selvfølgelig den første kage jeg skulle forsøge at gøre mere KETO venlig, hvilket jo er oplagt, da den i forvejen er uden mel.

I mit første forsøg lavede jeg en blanding af sødemidler – Sukrin og Sukrin Gold, men syntes ikke at Sukrinen blev opløs ordentligt og jeg syntes at den der kolde fornemmelse, som sødemidler godt kan give var udtalt i smagen. Mit næste forsøg er denne kage – den synes jeg selv er blevet væsentligt bedre end første forsøg og jeg synes den smager godt.

Den er dog ikke blevet helt så fudge agtig som den plejer at være – altså den oprindelige version. Måske dette kan løses ved at sætte mængden af sødemiddel ned og mængden af smør op? Det må være et nyt forsøg *G*

Men det er stadig en lækker chokolade kage med en intens smag af chokolade og vil helt sikkert gøre sig godt med lidt en kugle is (evt. creme fraiche) og/eller frisk frugt.
Eller bare serveret med lidt kakaopulver drysset over.

I anledningen af nytår kan du også pynte med både sølv og guld glimmer – eller bruge kagen som bund i en islagkage.
I så fald ville jeg lave en halv portion, putte is på bunden og stille den i fryseren til den skal serveres.

Nemesis goes KETO

Antal: 10 personer

Ingredienser:

  • 100 g smør
  • 200 g chokolade (jo højere procent – jo mere intens smag og lavere kulhydrat indhold)
  • 200 g Sukrin Gold
  • 4 æg

Start med at tænde ovnen på 175 grader

Smelt smør og chokolade i en skål i mikroovnen.

Giv det 30-45 sek i mikroovnen af gangen og rør i det mellem omgangene

Når det er smeltet og rørt sammen tilsætter du sukker og rører det til en homogen masse

Slå æggene ud og vend i dejen ét af gangen

Det er vigtigt at du rører og vender ingredienserne i dejen fremfor at piske dem i – det giver en helt anden og ikke så fudgy konsistens til kagen pga. den luft du pisker ind i den

Put bagepapir i bunden af en 24 cm springform og smør siderne med smør

Bag kagen i ovnen i ca. 25 min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *