Is,  Lækkerier,  Nytår,  Opskrifter

Lakrids is

Jeg har før lavet masser af is – som du måske også ved som fast læser af bloggen – især pre-KETO.
Det kan sagtens lade sig gøre at lave gode ispinde der er KETO venlige, men det er lidt svære at lave is der kan scoopes – og især, hvis du ikke vil bruge sødemidler.

Jeg har her lavet et forsøg på en is der kan scoopes – den har ligget i min fryser i et par uger nu og kan stadig laves til kugler. Ikke direkte fra fryseren, men giv den 10 minutter på køkkenbordet eller 30 i køleskabet, så kan den fint laves til kugler

Mit første forsøg er selvfølgelig en lakrids is – det er jo en af mine yndlingssmage!
Jeg har faktisk lavet en med hindbær også, men den er ikke til at scoope, så den skal lige forfines lidt inden I får lov at smage den *G*

Du må ikke forvente samme lækre konsistens som en is lavet på fløde, mælk og en masse sukker – men du må gerne forvente en fin konsistens – og bestemt en anden konsistens end den konsistens der er på ispindene. Jeg tænker det er sødemiddel og gelatine der gør forskellen

Lakrids is

Antal: 700-800 ml

Ingredienser:

  • 5 dl fløde
  • 4 æggeblommer
  • 75 g Sukrin Gold
  • 75 g Sukrin Melis
  • 4 g gelatine pulver
  • 3 spsk lakrids pulver

Tag 1 tsk sukker fra og rør sammen med gelatine pulveret.

Varm fløden op til ca. 42 og tilsæt sukker.

Tag gryden af varmen og tilsæt herefter æggeblommerne og rør dem godt ud i flødemassen.

Tilsæt gelatine og sukkerblandingen

Tilsæt lakridspulveret og rør rundt. Det vil sandsynligvis klumpe, men bare rolig – det opløser sig undervejs.

Lad massen blive 84 grader varm og køl den herefter hurtigt ned i koldt vand, så den ikke bliver varmere.

Lad massen køle ned til max 20 grader – eller opbevar den på køl til næste dag.

Hvis du lader den køle af til max 20 grader kan du putte den direkte i din ismaskine og køre den til den er klar.

Putter du den på køl og lader den stå til dagen efter skal du – inden du putter den i ismaskinen – blende eller røre den godt, da gelatinen har gjort massen til en gelelignende ting. Herefter putter du den i ismaskinen.

I min maskine tager det 20-40 minutter afhængig af, hvor kold massen er.

TIP:
Jeg har ikke prøvet at lave denne isblanding uden ismaskine, men jeg vil da tro det er muligt.
Når isblandingen ikke kommer i maskine vil der danne sig store iskrystaller som ikke er behagelige i isen. Dette kan du forhindre ved at tage isen ud og røre godt i den hver time indtil du ikke længere kan røre i den.
Et andet trick er at lade isen fryse ind og blende den inden servering – herved vil du knuse krystallerne. Dog vil konsistensen af isen her være mere som softice end is der kan kugles. Dette kræver en relativ kraftig blender.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *