Chokolade,  Gris,  Lækkerier,  Opskrifter

Flæskesvær i chokolade

Hvorfor ikke kombinere to af mine yndlingsting?

Flæskesvær var ikke noget jeg rigtig spiste pre-KETO.
Jeg syntes de var tørre og kedelige – og spiste naturligvis ikke de gammeldags flæskesvær pga. den stor mængde fedt *forestil dig en smiley med rullende øjne*

Men da jeg startede med at spise KETO i 2019 savnede jeg i starten en snack som jeg vidste ikke ville tælle på kulhydratkontoen – og da jeg jo ikke behøvede at tænke over det med fedt (i hvert fald ikke som i mine kulhydratdage) faldt valget på de gammeldags flæskesvær.
Jeg har prøvet mange forskellige mærker og har også selv lavet dem. Den hjemmelavede version er klart at foretrække, men det er også en dyr måde at få dem på og du kan ikke have en pose liggende til “hvis nu”..

Jeg er stødt på mærker som enten ingen saltsmag har haft og mærker som jeg synes at de smager af gris – og selvom de er lavet af gris, så synes jeg ikke om smagen af gris på den måde *G*

Mine foretrukne flæskesvær er indtil videre fra Aldi – Joe´s gammeldags flæskesvær.
Jeg synes de har en god smag og den rette mængde salt.

Men vi kom jo fra at kombinere nogle af mine to yndlingsting – nemlig flæskesvær og chokolade. Den gode mørke 85 % chokolade.
Det fede og salte kan altså noget sammen med den lidt bitre, men stadig søde chokolade

Jeg har lavet 2 forskellige versioner – den ene er bare flæskesvær dyppet i den mørke chokolade og banket forsigtigt af på kanten af en tallerken eller lignende for ikke at få for meget chokolade på og den anden version er mere chokolade med knas.

Det er ikke så meget en opskrift som det er en idé, men derfor deler jeg den her alligevel.
Du kan eventuelt stille det på bordet nytårsaften sammen med dine andre snacks – det skal nok vække glæde og ikke mindst opmærksomhed *G*

Flæskesvær dyppet i chokolade

Ingredienser:

  • 400 g gammeldags flæskesvær (med fedtkant)
  • 50 g chokolade

Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen i en beholder der har lidt højde på.

Dyp hver enkelt flæskesvær i chokoladen – jeg har dyppet mine halvvejs op på flæskesvære, så man ikke er i tvivl om, hvad det er man spiser og fordi det giver en god kontrast.

Chokolade med flæskesværs knas

Ingredienser:

  • 50 g flæskesvær uden fedtkant
  • 200 g chokolade

Hak flæskesvær i store stykker – ca. 1*1 cm stykker

Smelt chokoladen forsigtigt i mikroovnen – og temperer den, hvis du har lyst. Det behøves dog ikke.

Bland den smeltede chokolade og de hakkede flæskesvær uden at ødelægge flæskesværrene yderligere.

Put massen i en form beklædt med folie – eller rul massen i folie ligesom du f.eks. ville rulle en hjemmelavet kryddersmør.

Put i køleskabet.

Tag den ud 10-15 min før du skal bruge den og lad den blive lidt blød inden du skærer den i tykke skiver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *