Is,  Lækkerier,  Opskrifter

Peanut butter is

Mon sommeren kommer, hvis vi begynder at spise is på forskud? *G*

Jeg synes i hvert fald at sommeren lader vente på sig, men nu ser vi om den ikke kommer, hvis vi starter is spiseriet nu – derfor får I nu en opskrift på peanut butter is

Isen er mere cremet end de almindelige parfait is på grund af peanut butteren, men af samme grund har isen derfor også et lidt højere indhold af kulhydrater

Jeg vil gerne nyde en is med familie eller venner ind i mellem og det er muligt med denne peanut butter is – eller en af mine mange andre lækre is

Jeg har leget lidt ekstra med denne is og har støbt peanut butter cups og tilføjet dem i isen. Det er lidt lir og ikke nødvendigt, hvis du bare gerne vil lave en nem og hurtig is
Du kan også vælge at tilføje den ekstra peanut butter fra cupsene til isen for en kraftigere smag, hvis du ikke orker at stå og lave støbte chokolader

Peanutbutter is

Antal: 7 stk (eller 12-14 små)

Ingredienser:

  • 60 g peanut butter
  • 3 dl fløde
  • 3 æggeblommer
  • chokolade til cups (jeg bruger mindst 85%)
  • peanut butter til cups

Støb chokoladerne (cups) i en form der giver dig 2-3 cups per is

Jeg har tempereret mine chokolader, men det behøver du ikke – i så fald kan du springe selve tempereringen over og bare smelte chokoladen

Sådan tempererer du chokoladen

Hak al chokoladen fint.

Put 1/3 af chokoladen i en skål for sig og 2/3 af chokoladen i en anden skål

Smelt 2/3 af chokoladen i en skål i mikroovnen. Kør det max 30 sek af gangen, tag det ud og rør rundt. Husk at måle temperaturen. Chokoladen er klar, når den er ca. 50 grader

Bland lidt af den hakkede, men ikke smeltede chokolade i blandingen lidt efter lidt og lad det smelte i blandingen. Når chokoladen når ca. 34 grader kan den ikke længere smelte det chokolade du tilfører og derfor skal du nu være lidt tålmodig mens chokoladen køler forsigtigt ned til ca. 31-32 grader.

Husk at røre godt i chokoladen undervejs.

Du kommer ikke til at bruge al chokoladen – langt fra, men jo mindre chokolade du tempererer, jo svære er det. Derfor tempererer jeg aldrig under 300 g.

Peanut butter cups

Fyld din form med chokolade – sørg for at siderne i hullerne er helt dækket.
Vend chokoladeformen på hovedet og ryst eller bank overskydende chokolade ud af formen. Skrab formen, så der ikke sidder chokolade tilbage på formen. Det gør det svært at få chokoladerne ud, når de er fyldt.
Du skal arbejde lidt hurtigt her, da du har med tempereret chokolade at gøre – det stivner forholdsvis hurtigt.

Lad chokoladen stivne i formen. Stil evt. din form på køl i 5 min, hvis du er utålmodig.

Fyld herefter peanut butter i

Normalt vil jeg holde et par mm fri til at lukke formen med, men da jeg ikke lukker disse chokolader skal de fyldes til kanten
Jeg har ikke lukket mine chokolader, da jeg gerne vil have at man gradvis får den ekstra smag fra peanut butter cupsene

Frys dine peanut butter cups i et par timer før du skal bruge dem

Pisk æggeblommerne rigtig godt luftige og vend peanut butter i

Mødet mellem de kolde æg og en stuetempereret peanutbutter giver små lækre klumper af peanut butter i isen.
Vil du hellere have en jævn konsistens skal du sørge for at æggene er tempereret før du blander peanut butter i

Pisk fløden let og vend den forsigtigt i peanut butter blandingen

Tag dine peanut butter cups ud af fryseren og fordel dem i dine isforme

Fordel ismassen i formene og stil dem på frys i mindst 5 timer – gerne natten over

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *