Opskrifter,  Salater

Artiskok og avokado i skøn forening

Sommervejret er midlertidigt tilbage i Danmark og derfor får I i dag opskriften på en let og lækker salat med artiskokhjerter og avokado.

Det er en syrlig salat, men er man ikke så glad for det syrlige udelades eller nedtones det syrlige ved at halvere mængden af citronsaft – den smager skønt på begge måder.

Jeg har her serveret den til gæster sammen med en rød bøf, men den kan også sagtens spises som en forret og andre typer kød. Den syrlige smag gør at den helst skal serveres med noget fedt til, så sørg for godt med fedt i kødet eller i andet tilbehør.

Det er fantastisk at sommeren er tilbage, men jeg synes det er svært at nyde vejret og se lyst på det hele, når coronaen samtidig brager løs. Jeg er normalt ikke ængsteligt anlagt og synes også at jeg ser meget lyst på ting og generelt er optimist, men… pyha – tanken om at det hele risikerer at blive lukket ned igen synes jeg godt nok er streng.

Min egen kommune er pt. ikke på listen over bekymringskommuner, men det er stort set alle kommuner rundt om os.
Åh – jeg håber og tror at der er fornuft nok i os alle til at smittetrykket og antallet af nye smittede falder nu og vi slipper for nedlukning i sidste øjeblik.

Nå – vi skal fokusere på det gode – dejligt sensommervejr og lækker mad!

Artiskok og avokado i skøn forening

Antal: Tilbehør: 4 personer – som forret: 2 personer

Ingredienser:

  • 30 g revet parmesan (gerne Parmigiano Reggiano)
  • 2 spsk olivenolie (jeg bruger en mild)
  • 1 lille eller ½ stor citron (saft fra)
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille
  • 2 avokadoer
  • 1 glas artiskokhjerter
  • 200 g spidskål
  • 1 spsk blå birkes
  • 1 spsk mandelolie

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Riv osten og fordel den i ca. 20 klatter på en bageplade med bagepapir. Bag dem til de er godt gyldne, men ikke for mørke. Det tager ca. 5 minutter afhængig af, hvor grundig du har været med at fordele osten jævnt. Lad dem køle af inden du bruger dem i salaten.

Rist de blå birkes på en tør pande ved middelvarme til de dufter og ryger svagt. Lad dem køle af inden du bruger dem i salaten.

Dræn artiskokhjerterne og skær dem i mindre stykker, hvis du synes de er for store. Hvis du skærer dem for fint ud mister salaten sit fine rustikke udtryk og du kommer ikke til at opleve de store kontraster i salaten, når du får de forskellige ingredienser i munden.

Snit spidskålen fint. Og stil til side.

Fjern sten og skal fra avokadoerne og skær dem i grove stykker. Vend dem hurtigt i citronsaften.

Den citronsaft som ikke hænger ved avokadoen blander du med de 2 olier, birkes, hvidløg og persille.

Vend avokado, artiskokhjerter og spidskål sammen med dressingen og server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *