Ko,  Opskrifter

En rigtig herre burger!

Eller? Nu er der jo ikke nogle mænd i min husstand udover min hankat, så denne burger er jo selvfølgelig ikke kun en herreburger! *G*

En burger som denne er noget af det jeg elsker ved denne livsstil – der er ingen forventning om, at kvinder sidder og nipper til en lille salat – nej, kom bare med den største bøf du har – tak!

Jeg er ved at være så inkarneret i denne livsstil at jeg faktisk spiste denne burger til dagens første måltid. Jeg vil ikke kalde det morgenmad, da jeg typisk først spiser mellem 11-13 og jeg vil ikke kalde det frokost for i min verden er det første måltid man spiser på en dag ikke frokost – uanset klokken. Forvirret? Præcis derfor jeg bare kalder det dagens første måltid

Jeg kan huske at jeg i starten havde enormt meget modstand på at skifte min bløde søde morgenmad ud med kød-fedt-grønt, men det giver mig bare så meget mere!
Jeg spiser stadig ind i mellem den bløde morgenmad, men jeg betaler også for det hver gang i form af større sult i løbet af dagen.
Men det er – næsten – altid et bevidst valg og det er dét der gør forskellen for mig.

En rigtig herreburger

Antal: 2 personer

Ingredienser:

  • 250 g steak af god kvalitet
  • 200 g løg
  • Eriks chilibearnaise
  • 6 fed hvidløg
  • Spinatblade – eller anden salat
  • Smør til stegning
  • Salt
  • Peber

Pil løgene og skær dem i ringe. Steg dem ved høj varme til de har har taget farve – herefter skruer du ned for varmen og lader løgene karamellisere i smørret.

Skyl og tør spinatbladene godt

Pil dine hvidløg og skær dem over på langs.

Gør en pande klar til dine hvidløg og bøffer – brug masser af smør og lad dine hvidløg stege godt i smørret – de må gerne få godt med farve.

Tag hvidløgene af panden – stil til side.

Steg bøfferne i smørret fra hvidløgene. Steg dine bøffer som du foretrækker dem. Jeg foretrækker mine rare medium eller rødere, men det er jo ikke sikkert du vil have dem sådan.
Jeg plejer at mærke på kødet for at bestemme, hvornår det har fået nok. Men er du ikke bekendt med metoden, så følg anvisningen fra den slagter du har købt kødet hos.

Mens du steger bøfferne skal saucen lunes. Jeg luner den i mikroovnen i intervaller af 15-30 sek. Der er meget fedt i Eriks saucer og derfor brænder de hurtigt på – derfor de korte intervaller. Foretrækker du saucen kold lader du selvfølgelig bare være med at lune den.

Anret dine spinatblade på en tallerken. Skær din bøf midt over og anret den på salaten.
Læg dine brune løg og hvidløg oven på og slut af med en god klat af saucen.

VELBEKOMME!

Du spiser KETO og bruger forarbejdede produkter?
Jeg har endnu ikke turde bevæge mig ud i at lave en chilibearnaise og da Eriks saucer er ok at spise på KETO tyer jeg ind i mellem til dem.
Det er et bevidst valg og jeg tilretter resten af min dag efter det, når jeg gør sådanne ting.
Men med et fedtindhold på 78 % og 1,1 g kulhydrater per 100 g har jeg det helt ok med ind i mellem at bruge hans saucer.

Jeg ville ønske at der blev brugt en anden fedtkilde, men her tager jeg igen et bevidst valg og vælger at det er OK at spise rapsolie den ene gang ind i mellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *