Blomkål,  Grønt,  Opskrifter,  Suppe

Blomkålssuppe

Vi hygger inde med brætspil, kravler sammen i et hjørne af sofaen med en bog eller chiller til en serie under tæppet med en vi har kær efter at have fået røde kinder af gåturen i skoven.

Vinden bliver koldere, træerne mere nøgne og jorden hårdere og med disse ændringer kommer lysten til varme, mættende retter. Ud med de – ellers – lækre salater og lette anretninger. Der skal gøres klar til comfort food og supper
Sådan er det i hvert fald hos mig!

Jeg elsker en god gang suppe – ikke de tynde, lidt sjappede nogen, men gode tykke supper med gods i *G*

Jeg har før delt opskriften på en spicy hokkaido suppe og en mild broccoli suppe og nu får I opskriften på en af mine yndlingssupper – blomkålssuppe. Normalt ville jeg havde suppleret blomkålen med lidt kartoffel for at få en tykkere konsistens, men det er ikke længere en option. Dog synes jeg at kinaradisen gør jobbet lige så fint.

Blomkålssuppe

Antal: 4 personer + frokost

Ingredienser:

  • 800 g blomkål
  • 1 L Hønsebouillon
  • 2 1/2 dl fløde
  • 75 g ost (jeg brugte RAV fra Cheesemakers Treasure)
  • 200 g bacontern
  • Salt
  • Hvid peber
  • Muskatnød

Skyl blomkålen grundigt og bræk den i buketter.

Kog blomkålen i bouillonen til blomkålene er godt møre – det tager 15-20 minutter.

Mens blomkålen koger kan du stege baconen sprød og gylden på en pande

Riv osten fint.

Tag blomkålen fra varmen og stil ca. 1/4 af den kogte blomkål til side til senere. Den tilsættes senere for at give lidt tekstur til suppen.

Bilen den resterende blomkål i boullionen.

Rør osten i blomkålssuppen, tilsæt fløden og de blomkålsbuketter du tog fra før.

Giv suppen et opkog og smag til med salt, peber og muskatnød.

Server baconen sammen med suppen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *