Torskefileter med ramsløg og bacon
Jeg er ikke så god til at få spist varm fisk – og det er selvfølgelig heller ikke en nødvendighed, men ind i mellem ville jeg gerne kunne spise andet end kold fisk og derfor eksperimenterer jeg med forskellige fiskeretter fra tid til anden.
De fleste gange er det ikke noget jeg vil præsentere for andre, men ind i mellem bliver det godt *G*
Det synes jeg at denne ret af torskefileter med ramsløg og bacon gjorde og derfor vil jeg gerne dele den med jer
Jeg har serveret retten med en hurtig sennepssauce og frisk grøn salat, men jeg tænker at en syrlig sauce a la sauce mousseline også ville være lækkert til
Torskefileter med ramsløg og bacon
Antal: 4 pers
Ingredienser:
- 4 torskefileter (400-600 g)
- ca. 30 blade ramsløg
- 2 pk bacon i skiver
- Salt
- Peber
- Smør til stegning
Skær fileterne i passende stykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber
Lag ramsløg i måtter der passer til det bredeste stykke af dine fileter. Læg ramsløgene skiftevis med spidsen ind mod dig og væk fra dig. De må gerne overlappe lidt
Læg din filet oven på ramsløgene og buk ramsløgene ind over fisken på alle sider. Luk pakken med 1-2 blade ramsløg i den modsatte retning
Rul fileterne i et lag bacon og sørg for at baconen slutter på bacon, da det derved hæfter på sig selv
Steg fileterne kort i rigelig smør ved høj varme – baconen skal gerne blive sprød og gylden
Skru herefter ned for varmen og lad filetpakkerne stege færdig under låg
Jeg har serveret mine med sennepssauce og grøn salat