Fra havet,  Opskrifter

Torskefileter med ramsløg og bacon

Jeg er ikke så god til at få spist varm fisk – og det er selvfølgelig heller ikke en nødvendighed, men ind i mellem ville jeg gerne kunne spise andet end kold fisk og derfor eksperimenterer jeg med forskellige fiskeretter fra tid til anden.

De fleste gange er det ikke noget jeg vil præsentere for andre, men ind i mellem bliver det godt *G*
Det synes jeg at denne ret af torskefileter med ramsløg og bacon gjorde og derfor vil jeg gerne dele den med jer

Jeg har serveret retten med en hurtig sennepssauce og frisk grøn salat, men jeg tænker at en syrlig sauce a la sauce mousseline også ville være lækkert til

Torskefileter med ramsløg og bacon

Antal: 4 pers

Ingredienser:

  • 4 torskefileter (400-600 g)
  • ca. 30 blade ramsløg
  • 2 pk bacon i skiver
  • Salt
  • Peber
  • Smør til stegning

Skær fileterne i passende stykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber

Lag ramsløg i måtter der passer til det bredeste stykke af dine fileter. Læg ramsløgene skiftevis med spidsen ind mod dig og væk fra dig. De må gerne overlappe lidt

Læg din filet oven på ramsløgene og buk ramsløgene ind over fisken på alle sider. Luk pakken med 1-2 blade ramsløg i den modsatte retning

Rul fileterne i et lag bacon og sørg for at baconen slutter på bacon, da det derved hæfter på sig selv

Steg fileterne kort i rigelig smør ved høj varme – baconen skal gerne blive sprød og gylden

Skru herefter ned for varmen og lad filetpakkerne stege færdig under låg

Jeg har serveret mine med sennepssauce og grøn salat

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *