Dressing & Dip,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter,  Tilbehør

Mandelsmør

..eller måske bare flydende guld? *G*

Mandelsmør smager så godt!
Jeg ved faktisk ikke hvad jeg ville vælge, hvis jeg skulle vælge mellem hasselnøddesmørren fra forleden eller denne. Heldigvis skal jeg ikke det og kan nyde dem begge

Mandelsmørren er mere neutral i smagen end hasselnøddesmørren og egner sig derfor bedre til at tilsætte smag. Men ligesom hasselnøddesmørren er den rigtig lækker til mange ting – på brød, som dip til grøntsager, som chokoladepålæg.. og bestemt også med tilsat smag og fyldt i chokolader!

Min erfaring er at mandelsmørren er lidt svære at lave end hasselnøddesmørren. Af en eller anden grund frigiver den ikke ligeså gerne olien som hasselnødderne gør og det kræver derfor noget mere af din blender eller foodprocessor.
Om det kan være den lidt højere andel af fedt i hasselnødderne som gør forskellen tør jeg ikke sige. Men der kunne måske godt være noget om det, da det også er langt nemmere at lave kokossmør – og den indeholder også lidt mere fedt end mandler gør.

Nå, men skal vi ikke bare få lavet lidt guld? *G*

Mandelsmør

Antal: ca. 5-5½ dl

Ingredienser:

  • 600 g blancherede mandler

Tænd ovnen på 125 grader

Rist mandlerne i ovnen i 10-15 min.

Lad dem køle lidt af og kør dem derefter i blenderen

Min erfaring er at du skal køre på lav hastighed i starten og gradvis øge hastigheden mens der trækker mere og mere olie ud af mandlerne.

Når mandlerne er blevet til groft smør skruer jeg op på højeste hastighed på min blender og kører det lidt tid til det er helt fint og flydende.

Hvis du ikke skal bruge mandelsmørren til søde sager smager det godt at tilsætte lidt salt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *