Alt det andet,  Cravings,  KETO ERFA,  Mit KETO forløb,  Personligt

At give lidt slip..

Som jeg lovede i går får I her et indlæg om, hvad der sker – i hvert fald hos mig – når jeg giver lidt slip og lukker sukker og kulhydrater ind i mit liv igen

Efter næsten 6 måneder uden sukker lod jeg mig selv drikke et glas vin med en helt særlig person for nogle uger siden. Der var ikke en stor reaktion på dette efterfølgende – udover den umiddelbare stigning i mit blodsukker. I sidste uge drak jeg igen vin – denne gang mere end et glas… og jeg skal da lige love for at både krop og hjerne reagerede, men først et overblik over ugens udskejelser.

I weekenden drak jeg som sagt nogle glas vin og i den efterfølgende uge har jeg været i sukkerhelvede – sagt med andre ord: Jeg har lavet kager til min nieces konfirmation og har derfor stået med næsen i ganacher, mousser, marengs osv. hele ugen.
Jeg har ugen igennem holdt stand og ikke spist noget af det jeg producerede, men tidligt fredag blev det for meget efter alt for lidt søvn, for lidt mad og.. ja – sikkert en masse andre undskyldninger jeg ikke lige kan komme i tanke om – og jeg fandt mig selv stå og tygge på en marshmallow for at spytte den ud fordi jeg ikke kunne overskue konsekvenserne af at spise den!
Amen.. hvor ynkeligt er det?!? *SUK*

Det hele kulminderede i denne weekend med at jeg spiste og drak:

  • Macarons
  • Lagkage
  • Porre/kartoffel tærte
  • Oste tærte
  • Kylling/broccoli tærte
  • Råkost af æbler og gulerødder
  • Vin
  • .. og cola!

Jeg havde inden konfirmationen aftalt med mig selv at jeg ville spise KETO tærte og broccoli salat, da jeg vidste at dette ville være tilgængeligt. Desuden ville der være både vand og dansk vand, så jeg ville heller ikke være nødt til at drikke hverken vin eller sodavand.
Derudover havde jeg aftalt med mig selv, at jeg – når nu jeg afstod fra de almindelige tærter og det lækre brød – ville spise et par macarons eller et lille stykke lagkage. Og jeg glædede mig til det!

Men men .. det gik som du kan læse ovenfor slet ikke sådan!
Normalt er jeg stor fortaler for bevidste valg og jeg sætter en ære i netop at foretage bevidste valg, men det her.. det var ikke et bevidst valg!
Det var gamle vaner der slog igennem – ikke at kunne hygge uden at tygge og det var min sukker-junkie-hjerne der talte – ØV!

Hele ugen efter jeg drak vin kæmpede jeg med lyst til noget andet end fedt-grønt-kød.
Det var ikke sådan at jeg gik ud og tømte hele mit slik, is eller chokolade lager – for ja! sådan nogle har jeg. Jeg er typen der har det bedst med at vide at det er tilgængeligt, HVIS jeg skulle få lyst, men det gør jeg ikke – i hvert fald ikke så meget at jeg gør noget ved det..

Jeg havde enormt travlt hele ugen og fik ikke spist som jeg plejer og i slutningen at ugen gik det helt galt, da både min søster og jeg var bagud og derfor arbejdede uafbrudt i 22 timer og fik 4 timers søvn dagen op til selve konfirmationen.
Desuden er der jo lige det der med ham den særlige, som helt sikkert også påvirker mine følelser og .. måske også dømmekraft *G*
Ydermere nærmer den der tid på måneden sig og jeg er af den type der bliver træt i ugen op til og bliver tilbøjelig til at søge de mere søde produkter.

Og jeg tror – at hvis jeg skal forsøge at forstå, hvorfor jeg denne gang ikke kunne afstå fra de søde sager og brød, så skal forklaringen findes her.

Jeg tror at forklaringen skal findes i at jeg søger trøst i de søde sager – gerne vil forkæle mig selv med søde ting – når jeg føler mig træt og presset. Jeg husker det også fra dengang jeg var ryger. Når jeg havde arbejdet hårdt, var ked af det eller lign., så var det OK at holde en pause med en cigaret og lige tænke over tingene.

Jeg tror også at en del af forklaringen skal findes i at jeg er en enten eller pige.. at jeg ikke kan finde ud af at spise lidt chokolade eller lidt brød.. Hvis jeg giver lidt slip og lader lidt komme ind i mit liv, så er der ikke ret langt vej til at give helt slip.

At jeg ved at spise KETO bliver mæt og glad og derfor normalt kan kontrollere fristelser og gamle vaner, men hvis jeg både slækker på de gode principper i KETO, bliver presset privat eller på jobbet OG samtidig giver lidt slip – så kan jeg ikke længere modstå.
Jeg tror at jeg spiser rigtig meget med mine følelser

Jeg tror der er mange faktorer der afgør at jeg reagerede sådan i weekenden og jeg tror ikke jeg er færdig med at lære mig selv at kende på det punkt – det er en spændende og lærerig proces. Og jeg nyder at udforske den del af mig selv også – selvom jeg ved at den kommende periode bliver hård. Kroppen og hjernen skriger efter sukker og jeg skal søge at modstå dens krav!

Der er også den rent fysiske side af at lukke sukker ind.. at give lidt slip – bivirkningerne om du vil *G*

Heldigvis har det været i så kort en periode – og trods alt, en begrænset mængde sukker jeg har indtaget. Jeg har ikke oplevet at alle fordelene og de mega dejlige ting ved at spise KETO er væk, men der er bestemt fysiske bivirkninger, som jeg ikke bryder mig om.

De bivirkninger jeg oplevede efter at have drukket vin var primært cravings og lyst til hurtige – usunde – mad løsninger og et par dages oppustethed, som dog hurtigt forsvandt igen.

Men efter jeg kom til at spise brød og sukker har jeg igen oplevet at være oppustet – og ligne en højgravid om aftenen.
Jeg har over en nat taget 1½-2 kg. på (væske) og har væske ophobninger i kroppen.
Derudover føler jeg mig sulten hele tiden og kan slet ikke stilles tilfreds… i hvert fald ikke før jeg igen stod med et stykke lagkage, tærte og et glas cola i hånden *G*

Jeg lavede i går en aftale med mig selv om at der ikke var grund til at banke mig selv oven i hovedet og at i dag ville være en ny dag!
Jeg har hele dagen i dag kæmpet med en viden om, at jeg nemt kunne komme til både kage, tærter og cola og da jeg i anden anledning lige skulle hjælpe med oprydning gik det helt galt igen.

Det mest sindssyge af det hele er, at tingene jo egentlig slet ikke smagte mig..
Jo – den første macarons smagte da godt.. eller i hvert fald mega sødt, men godt – det var gode minder der kom frem ved at spise sådan en.
Men var macaron 2 og 3 – lagkagen det værd? Nej – det synes jeg faktisk ikke.
Colaen? Den forstår jeg ikke engang – jeg drak virkelig sjældent cola før KETO, så hvorfor jeg lige cravede det i dag – jeg ved det ikke.
Mit umiddelbar gæt er ikke maler-hjerne, men… sukker-junkie-hjerne *G*

Hvordan kommer den næste tid til at se ud?
Åh.. jeg ved det ikke.

Jeg har egentlig mest lyst til at gå tilbage på KETO, men… jeg har også lyst til at nyde et glas vin med ham den særlige uden at have dårlig samvittighed
Så måske KETO med vin?

Jeg ved det ikke helt, men én ting er sikkert – de næste par dage bliver mange og lange diskussioner med mig selv

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *