Grød,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Chi a la mande

I dag er det min fars fødselsdag – stort tillykke med dagen far ❤
Denne dag har altid betydet at jeg så småt begynder at tænke jul – sikkert foranlediget af at det er her vi skal beslutte, hvad min far skal have i fødselsdagsgave – og hvad vi skal gemme til julegaven.

Og nej – det er ikke fordi jeg er mega juletosset – faktisk på ingen måde juletosset.. Jeg tror ikke jeg har haft pyntet op til jul siden.. hmm.. starten af 2000´erne
Jeg får som regel en juledekoration af min dygtige mor og et lille juletræ med lys på og det er mit julepynt.
Det kan ske at jeg får købt noget i løbet af december, som jeg ikke kan stå for, men ellers har jeg ikke fået pyntet op i mange år.
Altså – hvis vi undlader at tælle det med som jeg typisk vinder i rafle gave juleaften og som så står fremme indtil næste jul *G*

Men det betyder bestemt ikke at jeg ikke elsker jul – for det gør jeg! Men min jul handler mere om mad, konfekt, småkager osv. end den handler om pynt
Vi har bestemte juletraditioner for ovenstående – selvfølgelig faciliteret og udført af mig – de andre kigger som regel mest på *G*

Allerede sidste år begyndte jeg at eksperimentere med KETO – eller i hvert fald LCHF venlige julegodter og det gør jeg også i år.
Ja – jeg er faktisk gået i gang her i weekenden, så glæd jer – der vil i den kommende tid være mindst en juleopskrift at finde på bloggen ugentligt

Jeg har aldrig selv spist ris a la mande, da jeg ikke kan (kunne?) lide fløde, men denne version kan jeg godt lide – og så er den KETO venlig. Whats not to like?

Chi a la mande

Antal: 4 personer

Ingredienser:

Chi a la mande

  • 2 portioner af min basis chiagrød
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk mandel aroma
  • 30 g mandler

Kirsebær sauce

  • 100 g kirsebær (uden sten)
  • 1 tsk chiafrø

Skold mandlerne og smut dem. Lade dem tørre og hak dem fint.

Bland de hakkede mandler i chiagrøden.

Pisk fløden let sammen med mandel aromaen og vend den forsigtigt i chiagrøden. Stil på køl

Udsten kirsebærrene, hvis du har købt med sten.

Lad kirsebærrene simre i en gryde til de er helt udkogt og væsken fra dem er reduceret godt.

Blend kirsebærrene sammen med chiafrøene. Chiafrøene giver en mindre flydende konsistens til din kirsebær sauce.

Begge dele kan forberedes tidligere på dagen. Opbevar grøden på køl og lun hurtigt kirsebær saucen i mikroovnen eller over vandbad inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *