Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Marcipan

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg er jul for mig mad, konfekt og småkager og herunder hører selvfølgelig også marcipan.
Det er helt sikket også noget med familie, nærvær, samvær, kærlighed mm., men hvor mange går rigtig op i pynt og at gøre det julet i hjemmet, så er det vigtige her for mig det mad der laves og de kager og konfekt der spises *G*

Jeg elsker marcipan!
Jeg tror at jeg – hvis jeg blev tvunget til kun at vælge 2 lækkerier jeg måtte spise resten af mit liv, så blev det marcipan og nougat 🖤

De fleste opskrifter på hjemmelavet marcipan indeholder en masse sukker eller æggehvider.
Sukkeret bruger vi der spiser KETO jo ikke og jeg synes det er et kæmpe stort arbejde at stå og lave f.eks. fyldte chokolader som ikke kan holde sig ret længe af gangen pga. marcipanen med æggehvide i. Derfor har jeg lavet en version uden æg – den smager fantastisk! Men skal behandles lidt varsomt, da den ellers gerne vil smide alt det lækre mandelolie.

Jeg har ikke selv forsøgt at rulle marcipanen ud, men jeg tænker at du skal vælge at bruge en anden version, hvis det er det du skal bruge marcipanen til.
Min version kan i hvert fald ikke lide at blive håndteret alt for meget.

Har du prøvet at rulle den her version ud må du meget gerne melde tilbage med en status på, hvordan det gik 👍

Marcipan

Antal: 300 g

Ingredienser:

  • 300 g mandelmel
  • 20 g Sukrin Melis
  • 2 tsk mandel essens (eller aroma)
  • 2 spsk vand

Bland alle ingredienserne og kør dem kort i din køkkenmaskine (kagespade) eller i foodprocessor (uden kniv). Marcipanen skal bare lige samles og ikke mere, da ellers vil du begynde at presse mandel olie og mandel essens ud af marcipanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *