Gris,  Grønt,  Opskrifter

Svensk pølseret i nye klæder

Svensk pølseret – på min blog?!?
Jeg kan ikke lide ketchup, pølser er jeg ærligt ikke særlig vild med heller og kartofler spiser jeg ikke længere

Men jeg lod mig inspirere af nogle af mine beboere på jobbet – en del af dem er ret vilde med pølsemix (færdigret), men hvis de selv skal lave mad vælger de at lave svensk pølseret. Og de elsker det.
Selvfølgelige helst lavet af halvfabrikater – for at gøre det så nemt som muligt.
Jeg har tidligere spist med, når dette er serveret og derfor følte jeg mig inspireret til at lave en sundere version – det fik jeg aldrig gjort, så nu er jeg simpelthen gået all in og har lavet både en sundere og ketovenlig version

Og ved I hvad – det smager faktisk rigtig dejligt! En hurtig og nem ret til en dag der ikke er så meget energi ⏰

Jeg var faktisk overbevist om at retten stammede fra Sverige – nok mest fordi jeg tænkte: “De er tossede de svenskere” og derfor kunne retten meget vel stamme fra Sverige, men det viser sig faktisk at retten er dansk *G*
Historien lyder at det skulle være danskere på lejrskole i Sverige som har opfundet og navngivet retten – i hvert fald hvis du spørger WIKI

Svensk pølseret i nye klæder

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 800 g kinaradise
  • 400 g wienerpølse (ca. 8 stk)
  • 100 g løg
  • 3 tsk paprika
  • 200 g tomatsauce (Passata)
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1 tsk koncentreret tomat (kan udelades)
  • 30 g smør
  • Salt
  • Peber

Skyl og skræl kinaradisen. Skær den ud i firkanter af ca. 1*1 cm. Kog kinaradisen i godt saltet vand i ca. 15 min – eller til den er næsten kogt. Lad den køle helt af.
Du kan med fordel koge kinaradisen dagen før du skal bruge den.

Pil løget og hak det fint.

Skær pølserne ud i ca. 1 1/2 cm tykke skiver.

Steg løg og pølser i smør på en pande
Tilsæt paprika og cayennepeber og rør det godt ud i smørret.

Tilsæt resten af ingredienserne, rør godt rundt og lad retten simre i 10-15 minutter til retten er varm og konsistensen som ønsket.

Smag til med salt og peber

Server evt. retten sammen med en grøn salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *