And året rundt
Jeg spiser and året rundt som de fleste, men faktisk er jeg mindst glad for and, når flest spiser and – nemlig til jul. Jeg er ikke så meget for konceptet ’brun sauce, kød og kartofler’.
Men jeg kan virkelig godt lide and i en salat som her, i wraps, wok eller på grillen med en salat on the side.
Jeg spiser ofte min and med denne asiatisk inspireret dressing, da den harmonerer godt med anden og er virkelig nem at lave.
Jeg kan godt lide nemme ting – det letter ens hverdag så meget. Food prep er en stor del af det og noget jeg gør rigtig meget, men det skal jeg nok vende tilbage til i et anden indlæg.
Asiatisk inspireret salat
Antal: 1 person
Ingredienser:
- 1 andebryst (ca. 150 g)
- 4 spsk. sesam olie
- 4 tsk. sesamfrø
- 2 spsk. Tamari
- 2 spsk. vineddike
- Lime
- Smør
Start med at lave en grøn salat – du kan næsten putte hvad som helst i. Jeg lavede en hurtig salat af det jeg lige havde i køleskabet og haven – spinat, courgette, kinaradise, spidskål og hjertesalat.
Hvis jeg havde haft koriander, så havde jeg også hakket dem i.
Rist sesamfrøene på panden til de dufter dejligt. Lad dem køle af.
Bland sesam olie, Tamari og vineddike og smag til med lime.
Put de afkølede sesam i og bland.
Rids skindet på andebrystet – vær forsigtig med ikke at skære ned i kødet.
Put smør på en godt varm pande, lad det smelte og put andebrystet på med skindsiden nedad.
Steg til skindet et godt gyldent og sprødt.
Herefter vender du brystet om og steger det yderligere 3 minutter på hver side. Lad det hvile inden du skærer det ud.
Skær andebrystet i tynde skiver og anret det på en tallerken med salat og dressing.
Dressingen vil gerne skille, så jeg opbevarer den i en beholder, hvor den kan rystes inden brug.
En kommentar
Pingback: