Æggemælk
Enhver KETO eller LCHF blogger med respekt for sig selv har en opskrift på æggemælk på deres blog – så det skal jeg selvfølgelig også have *G*
Mit take på æggemælk adskiller sig ikke markant fra andres – dog tilfører jeg lidt mindre fedt end jeg har set i andre opskrifter og derudover bruger jeg hele æg fremfor æggeblommer
Det har jeg gjort for at øge indholdet af protein og skære ned på kalorierne fra fedt i æggemælken.
Jeg har prøvet at lave forskellige opskrifter og jeg synes ikke at min version er dårligere end de jeg har afprøvet
Jeg forsøger at gøre lidt op med at ideen om at der behøver andet fedt end smør i æggemælken, da jeg ikke er stor fan af at indkøbe alle mulige specialolier i dyre domme.
Derudover vil jeg gerne have at vi går væk fra ideen om, at KETO er lig med kæmpe store mængder fedt. Det er det ikke. KETO brugt som et terapeutisk redskab ja, men ikke KETO til vægttab.
Æggemælken kan holde sig nogle dage i køleskabet og derfor laver jeg ikke så store portioner af gangen.
Jeg bruger både æggemælken kold og varm og bruger den der, hvor jeg typisk ville bruge fløde.
Men hvorfor så ikke bare bruge fløde?
Det er et godt spørgsmål og det gør jeg også for det meste. Men hvis jeg vil skære endnu mere ned for både kulhydrater og kalorier er æggemælken et godt alternativ til fløden
Æggemælk
Antal: ca. 3 dl
Ingredienser:
- 2 æg
- 2 spsk smør (ca. 30 g)
- 2 dl vand
- nip vaniljepulver (IKKE vaniljesukker)
Kog vandet op og blend det med smørret
Tilsæt æggene og blend godt sammen til en skummende masse
Tilsæt vaniljepulver og rør godt rundt
Opbevar på køl
Æggemælken kan skille i køleskabet, men det betyder intet. Ryst den godt og den er fin igen