Brød,  Opskrifter

Pita brød

I sommerhalvåret plejede jeg at spise kæmpe mange pitabrød. Det er nemt, lækkert og kan varieres nærmest uendeligt. Og så er det lækkert at spise noget lidt lettere i varmen

De her pita brød kom til ved en fejl –  de skulle have været små pizza bunde, men de hævede op og skilte sig, så de fungerer meget bedre som pita brød *G*

Opskriften deler jeg selvfølgelig med jer <3

Pita brød

Antal: 14 små

Ingredienser:

  • 250 g mozzarella
  • 100 g hytteost
  • 200 g mandelmel
  • 2 æg
  • 2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk pofiber
  • 1/2 tsk Xanthan Gum
  • 1-1 1/2 tsk salt

Tænd ovnen på 200 grader

Riv mozzarella groft og bland med hytteost

Smelt i mikroovnen med intervaller af 30-60 sekunder. Jeg bruger frisk mozzarella og derfor kommer der en del væske fra osten inden den begynder at smelte rigtigt. Væsken hælder jeg fra løbende og gemmer til dejen

Blend mandelmel, væsken fra osten og æg til en helt glat og ensartet masse

Put den rygende varme ost i massen og blend godt

Tilsæt Pofiber, Xanthan Gum og salt – blend massen i yderligere 30 sekunder

Køl dejen ned og form 14 kugler af den. Hvis dejen er besværlig at have med at gøre er den stadig for varm

Rul kuglerne ud til cirkler på ca. 1 cm tykkelse

Bag pitabrødene ved 200 grader i ca. 10 min til de er gyldne og godt puffet op (de falder sammen igen, når de er kølet af)

Lad pitabrødene køle af og brug dem som du normalt ville med traditionelle pitabrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *