Alt det andet

Min spiselige have

Jeg elsker at kunne gå ud i haven og plukke nogle bær, spinat – eller at kunne pynte med spiselige blomster – og det er min have selvfølgelig indrettet efter.
Min have er ikke ret stor, så det er begrænset, hvor meget jeg kan have, men jeg synes faktisk selv at jeg har rimelig mange forskellige ting.

Uden at tænke yderligere over det såede jeg en masse rødbeder for det plejer jeg at gøre. Så selvom jeg egentlig ikke spiser dem længere har jeg tænkt mig at spise dem i begrænsede mængder senere på året – og så må venner og familie jo have resten *G*

Jeg spiser også ret meget spinat, så det er der naturligvis en del af i haven. I år har jeg prøvet at så snackpeber og en chiliplante, men de skal vidst i drivhus.. eller bare sås længere syd på *G*

I begge højbede har jeg persille – i alt 3 slags. Jeg elsker persille og det er nok det der optager mest plads i mine højbede i år.

Jeg elsker at kunne pynte desserter og salater med spiselige ting og derfor har jeg normalt flere forskellige blomster i haven. Jeg har dog ikke så mange i år – 2 forskellig slags blomsterkarse, lavendel og morgenfruer.

Jeg plejer også at have et par forskellige slags bær i haven, men i erkendelse af at jeg ikke får brugt dem og fordi jeg gerne ville have flere blomster til bierne har jeg nu kun blåbær tilbage. Jeg har 2 buske og de plejer at give så meget, at jeg har bær i fryseren i evigheder efter. Men I år har der ikke været en eneste blomst på nogen af dem – måske de har et år med ringe høst efter et år med god høst ligesom andre bær?

Krydderurter har jeg naturligvis også masser af – jeg har dog ikke nogle billeder af dem (andet end et par af dem i headeren på siden, så dem må I forestille jer *G*
Det er lækkert at kunne bruge de friske krydderurter i maden – og nogle af dem også til at smag i sit vand.
Jeg har mange forskellige krydderurter – forskellig timian, koriander, flere typer mynte, dild (som jeg øver mig i at kunne lide), flere slags basilikum, skovsyre, rosmarin og citronmelisse.
Af alle dem bruger jeg allermest timian, koriander, mynte og citronmelisse.

Hvad dyrker I af spiselige ting i haven?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *