KETO ERFA,  Mit KETO forløb

Serietid

Mit KETO-forløb – Uge 1

Min første uge med KETO var hård og jeg har oplevede symptomer både fysisk og mentalt.

Min oplevelse var dog, at det mest var vanens magt der hærgede mig. Jeg havde rigtig svært ved at der ikke fulgte lækkerier med, når der skulle hygges og at jeg følte meget afsavn i de situationer.
Jeg havde længere indre dialoger med mig selv vedrørende det fornuftige i at udskyde opstart af KETO, så jeg kunne få en sidste aften med Ben & Jerrys, Marabou osv.
Jeg forsøgte tilmed at overbevise mig selv om, at hvis jeg bare lavede KETO/LCHF treats med sødestoffer, så ville det ikke være så slemt…
Men jeg gjorde det ikke og jeg bukkede ikke under for vanens magt OG min aftale med mig selv om, at udelukke sukker og sødestoffer fuldstændig.

Fysisk oplevede jeg hovedpine – rigtig meget omkring dag 3-7, jeg var virkelig mat og følte mig ramt af en mild influenza. Hovedpinen forsøgte jeg at afhjælpe med salttilskud, men synes ikke det gjorde den store forskel. Jeg drak dog fast 2 glas vand med salt hver dag (samlet 1,5 tsk.) og det er måske derfor at yderligere salt ikke virkede. Jeg tænker også at det måske mere har været min krop der skreg på sukker end det har været KETO FLU symptomer.
Jeg har svært ved at salte maden godt – jeg bryder mig ikke om salt mad og derfor foretrækker jeg at drikke vand med salt i stedet

Mit humør var – synes jeg selv – fint, men spørger jeg de personer der har været mest omkring mig i den uge, så har jeg været lettere irritabel og har vrisset af dem *undskyld*
Om det stammer fra udelukkelsen af sukker eller om det stammer fra den helt utrolige træthed jeg følte, skal jeg lade være usagt. Men jeg var helt ekstremt træt – og sov som en sten, så snart jeg lagde hovedet på hovedpuden. Men på trods af den gode søvn, så har jeg været træt hele dagen også.

Og så var jeg sulten – konstant.
Min krop har jo været i total krise. Jeg har frataget den det brændstof den har været vant til det meste af mit liv, så der er ikke noget at sige til, at den skriger efter mad og aldrig helt bliver mættet. Derudover råbte min hjerne på alle mulige og umulige ting og djævlen på skulderen forsøgte at overbevise mig om, at der ingenting sker ved lidt sødt..
Når man tænker på, hvordan vanerne har kunne presse mig, så tænk lige en gang over, hvor meget jeg har presset min krop – hele mit system.
Der er ikke noget at sige til at den brokkede sig.

Jeg spiste uden at skele til, hvor meget eller hvor lidt – mit primære fokus var at være så mæt/tilfreds at jeg kunne takke nej til lækkerier og det er lykkedes! Jeg sørgede selvfølgelig for ikke at spise mere end 20-30 g kulhydrater, men derudover spiste jeg den mængde protein og fedt, som jeg følte jeg havde behov for og lyst til.
Jeg troede på at det ville hjælpe mig til at komme over den første svære periode.

Vægtmæssigt har jeg efter første uge tabt 3 kg.
Det meste – hvis ikke – alt er væske. Jeg glædes over, at mine ben ikke hæver på samme måde om aftenen længere, hvilket for mig er det tydeligste bevis på at kroppen skiller sig af med al den ophobede væske som følge af at den tømmer ud i glykogendepoterne.

Madmæssigt var denne uge præget af at jeg spiste 3 måltider- næsten – hver dag og at jeg spiste mindst et mellemmåltid hver dag samt god variation i retter og ingredienser.
De fleste dage spiste jeg æg til morgen, en let salat til frokost, ofte med fisk og et større måltid til aften bestående af en eller anden form for kød med grønt til – suppleret med fedt i form af sovs, mayo eller smør i selve retten.

Jeg ville egentlig gerne væk fra alle de mellemmåltider og antal måltider generelt, men det er åbenbart sådan det var i den uge og det er OK!

Dette var min første uge på KETO take 2 – hvordan var din første uge?

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *