Chai latte med kakao
Temperaturene falder hurtigt og det bliver tidligere og tidligere mørkt – kulde og mørke er ofte lig med hygge for mig 🖤
Een af de ting jeg elsker at hygge mig med er at krølle mig sammen i et hjørne af sofaen med en kop varmt – dette kunne meget vel være den kop!
Som jeg også nævnte ved chai latten med lakrids støder jeg mine egne krydderier – det gør jeg for at bevare flere af aromaerne og krydderiernes forskellige noter.
Selvom jeg i øjeblikket ikke kører 100 % sukker- og sødemiddelfri holder jeg mig stadig fra tilsat sukker og holder mit kulhydrat indhold på max 20-30 g dagligt. Det betyder også at jeg laver min egen chai blanding – så ved jeg. hvad jeg drikker!
Vil du også gerne have en sukker- og sødemiddelsfri chai latte – så får du opskriften her
Chai Latte med kakao
Antal: 15-20 kopper
Ingredienser:
- 1 spsk. stødt ingefær
- 10 sorte peberkorn
- 1 spsk. kardemomme
- ½ tsk. nelliker
- ½ tsk. muskatnød
- 3 spsk. sort te (jeg synes asaam eller da Darjeeling er bedst)
- ½ tsk. stjerne anis
- 1 spsk. kanel
- Et nip salt
- 6 spsk. kakaopulver
- 1-2 spsk. fløde
Morter alle krydderierne hver for sig og bland dem derefter sammen.
Har du ikke en morter kan du også fint bruge en kaffekværn.
Put 2 tsk. i en kop og hæld kogende vand over. Lad det trække 5-7 minutter.
Imens chaien trækker skummer du fløden med en mælkeskummer, hvis du har sådan en.
Min er sådan en billig en, som ikke kan varme og derfor plejer jeg at varme fløden i mikroovnen og så skumme den efterfølgende.
Hæld blandingen gennem en sigte og over i en varm kop eller et varmt glas, hæld din varme og skummende fløde i og top eventuelt med et drys lakridspulver.