Is,  Lækkerier,  Opskrifter

Den fineste lilla is

Jeg elsker, som i … ELSKER … is


Min søster kom forleden og viste mig at Carletti har afsløret deres splinternye og geniale påfund – skumbanan is!
Hun grinte og spurgte om, hvor mange år det er siden jeg serverede det for hende og mine forældre…

Det gjorde jeg i 2014!
Så den store nyhed er det altså ikke for mig og min familie, men det er selvfølgelig en nyhed i den forstand at den nu er produceret af Carletti og ikke af mig *G*


Jeg har lavet enormt meget is førhen – den lækreste italienske is – på min elskede ismaskine. Jeg har både lavet sherbet, sorbet, parfait, slush ice shots (af den sjove slags med alkohol) og som sagt den lækre italienske is.

Jeg vil stadig rigtig gerne kunne lave en hjemmelavet is, men dels har jeg ikke lyst til at bruge de store mængder sødemiddel det kræver for at få en cremet is og dels vil jeg gerne kunne lave is, som kan holde sig i fryseren – og stadig være cremet.
Når du laver is med fløde eller kokosmælk bliver de meget hårde og isen skiller nærmest i ismaskinen, når du kører dem til mere end softice konsistens. Og hvis du fryser det som softice konsistens, så kan du lige så godt bare lave en parfait. Desuden vil jeg gerne have min is kold og frossen – og det er en is lavet på fløde bare ikke rigtig, når den har softice konsistens. ØV!

MEN!
Jeg har selvfølgelig ikke opgivet og mens temperaturen har bevæget sig stille og rolig opad har jeg eksperimenteret lidt med is – dog pind is.
Jeg synes ikke jeg endnu kender kombinationen af fløde, æg, kokosmælk mv. godt nok til at jeg kan gå skridtet videre og eksperimentere med konsistensen.
Jeg er dog ret sikker på, at jeg ingen klager får fra mine forsøgsdyr – uanset om det er pind is eller “is fra boks”

Men nu til det vigtige – opskriften på de lækre lilla bær-is!

Smukke lilla bær-is

Antal: ca. 8 store is og 12 mini is

Ingredienser:

  • 5 dl .fløde
  • 120 g. æggeblommer (ca. 4 stk)
  • 40 g. frysertørret bær
  • 1 tsk. lakridspulver

Del æggene i hvider og blommer.
Æggehviderne kan du gemme til en anden opskrift. De kan også fryses ned.

Pisk fløden let.

Mine frysetørrede bær var hele bær, men da jeg gerne ville sikre mig en jævn smag gennem isen valgte jeg at pulverisere dem i min kaffekværn. En morter kan også bruges, hvis du ikke har en kaffekværn. Du kan også bare hakke dem groft, hvis du synes det er fint med lidt mønster i isen. Mine bær var en blanding af forskellige mørke bær (skovbær, blåbær og solbær)

Pisk æggeblommerne luftige med lakridspulveret og fold herefter dine bær i blandingen til du synes bærrene er fint fordelt.

Herefter vender du æggeblandingen forsigtigt i flødeskummen til du har en ensartet konsistens.

Put din isblanding i dine forme, put i fryseren og lad dem fryse i mindst 5 timer – helst natten over.

Du kan spise dem som de er eller vælge at dekorerer dem ligesom jeg har gjort.
Jeg har dekoreret med chokolade (mindst 85 %), sølvglimmer og resterne af mine bær.

Isen her er lidt tæt i konsistensen – jeg tænker at det skyldes mængden af bær og æg, men det ændrer ikke på, at den smager fantastisk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *