Hasselnøddesmør
Min søgen på internettet har indtil nu afskrækket mig fra at lave hasselnøddesmør selv.
Jeg har ladet mig læse at det både er svært, dyrt og at det ikke kan lade sig gøre at lave det ligeså fint som det du kan købe.
Nu har jeg kastet mig ud i det – og der er i hvert fald én af ovenstående påstande som er rigtig – nemlig at det er dyrt *G*

Jeg købte tidligere på året en ny blender til.. synes jeg – mange penge og den eneste grund til at jeg købte den var, at den lovede at kunne lave nøddesmør.
Jeg lavede hasselnøddesmør forleden, da jeg skulle bruge det til min at lave nougat med ifm. familiens juletradition – Den store Julebage Weekend!
Og gud hvor er det dog nemt – og det bliver SÅ lækkert og smager mange gange bedre end det jeg plejer at købe.. og det er også meget finere i konsistensen end det købte.
Så ja – det er dyrt, men resten af påstandene er ikke rigtige – i hvert fald ikke, hvis du har en blender der er lavet til det.

Her får du min guide til, hvordan jeg fik det til at lykkes
Hasselnøddesmør
Antal: ca. 4½ dl
Ingredienser:
- 500 g hasselnødder
Start med at tænde ovnen på 175 grader
Put nødderne på en bageplade md bagepapir og giv dem 10-15 min i ovnen.
De skal kun lige ristes let, så tag en ud ind i mellem, bid den over og se på farven inden i. Den skal ikke tage ret meget farve.
Find et rent viskestykke eller ostelærred frem og hæld nødderne ud på stoffet, når de er færdige
Gnid nødderne i stoffet, så en stor del af skallen falder af
Lad dem køle lidt af og kør dem derefter i blenderen
Min erfaring er at du skal køre på lav hastighed i starten og gradvis øge hastigheden mens der trækker mere og mere olie ud af nødderne.
Til sidst giver jeg hasselnøddesmørret på højeste hastighed for at få det helt fint.
Hasselnøddesmørret kan smages til med et nip salt, men jeg har ikke selv gjort det.

Min mad-uge i billeder

Risengrød af blomkål
Du vil muligvis også synes om

Serietid
august 12, 2020
Chokoladekiks a la Annemette
februar 19, 2021
4 kommentarer
Pingback:
Bettina Engell
Det smager himmelsk – glæder mig til vi skal lave det i dag ❤️
AnnemetteEngell
Det gør det nemlig – og fremover kan du jo selv lave det nu 😉
Pingback: