Fat Head Pizza
Amerikanerne er helt vilde med den her dej og den findes i en million milliard versioner på nettet.
Og nej – jeg har ikke afprøvet dem alle *G*
Faktisk har jeg kun prøvet denne ene version og den har jeg tyvstjålet hos Jane Faerber.
Jeg har dog tænkt mig at afprøve forskellige opskrifter og finde frem til den jeg bedst kan lide i den kommende tid – so be aware, pizza coming up!
Denne pizza bliver ikke sprød ligesom pizza lavet på mel, men hvis du lader pizzaen køle en smule af inden du spiser den bliver den faktisk så fast at du kan holde den som et almindeligt stykke pizza
Jeg har før lavet pizza af blomkål – og det er også rigtig godt, men den her bund kommer tættere på en pizza købt på et pizzaria end blomkålsversionen gør
Jeg giver her mit bud på fyld, men du kan selvfølgelig putte lige hvad du lyster på. Jeg er ikke så meget til de fordanskede pizzaer med enormt meget fyld på – det må gerne være enkelt, så du faktisk kan smage alle ingredienserne.
Fat Head Pizza
Antal: 1 bageplade – 4 personer
Ingredienser:
- 250 g cream cheese (naturel)
- 2 æg
- 150 g revet parmesanost
- 100 g revet cheddar
- 2 tsk Oregano
- 1 dl Pofiber
Tænd ovnen på 200 grader varmluft
Rør cream cheese, æg, parmesan, cheddar og oregano godt sammen i din foodprocessor, med piskeris eller lignende.
Tilsæt Pofiber og rør godt.
Fordel dejen på en bageplade med bagepapir og bag i den forvarmede ovn i 12-20 minutter. Min erfaring er at den skal have længere tid end i den oprindelige opskrift og derfor må du prøve dig frem. Dejen skal være godt gylden, men selvfølgelig ikke brændt.
Lad dejen køle helt af før du putter toppings på.
Toppings
Antal: 1 bageplade pizzadej
Ingredienser:
- 150 g champignon i skiver
- 150 mozzarella (jeg brugte de små kugler)
- 150 g skinke
- 120 g cheddar
- 120 g tomatsauce
Start med at smøre tomatsaucen jævnt ud på pizzaen.
Fordel derefter først cheddaren og skinken
Herefter fordeler du champignonskiverne ud på pizzaen.
Skør mozzarella kuglerne i halve og fordel dem slutteligt rundt på pizzaen.
Put pizzaen tilbage i ovnen og giv den yderligere ca. 8-10 minutter – eller til osten er fint gylden.
3 kommentarer
Pingback:
Pingback:
Pingback: