Gl. dags oksesteg
Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med netop denne tilberedning af oksekød – jeg har altid synes det var en smule tørt og intetsigende.. Men på denne måde synes jeg det er god mad – og set vil jeg selvfølglig gerne dele med dig
Gl. dags oksesteg
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 1 kg. oksesteg (jeg brugte bovklump)
- 150 g gulerod
- 100 g porre
- 100 g løg
- 2 fed hvidløg
- 5-10 stilke frisk timian
- 2 laurbærblade
- 8 hele sorte peberkorn
- 1/2 L oksefond
- 2 1/2 dl fløde
- Smør
- Salt
- Peber
- 8-900 g Kina radise (1 stor)
- 4 fed hvidløg
- olie
- salt
- peber
Ordn porre, gulerod, de 2 fed hvidløg og løg og steg dem på panden i rigeligt smør.
Fjern evt. sener fra kædet og brun det godt på panden. Husk at duppe kødet tørt, da vådt kød ikke kan brunes.
i en gryde tilsætter du fond og grøntsager + timian, laurbærblade og peberkorn og lader det komme op og koge. Skru ned og tilsæt kødet. Lad det hele simre i 3 timer.
Tænd ovnen på 225 grader.
Ordn kinaradisen og skær den i stave af 1*1 cm. Ordn hvidløg, pres hvidløgene i en smule olie og bland med salt og peber.
put stavene på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olien.
bag dem i ovnen i 20-25 min. Pensl og vend dem en gang undervejs.
når kødet har simret med fonden og grøntsagerne i 3 timer sier du kød og grøntsager fra og koger fonden ind til det halve og tilsætter fløden. Smag saucen til og server med kina radiserne og kødet.