Ko,  Opskrifter,  Sauce,  Tilbehør

Gl. dags oksesteg

Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med netop denne tilberedning af oksekød – jeg har altid synes det var en smule tørt og intetsigende.. Men på denne måde synes jeg det er god mad – og set vil jeg selvfølglig gerne dele med dig

Gl. dags oksesteg

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 1 kg. oksesteg (jeg brugte bovklump)
  • 150 g gulerod
  • 100 g porre
  • 100 g løg
  • 2 fed hvidløg
  • 5-10 stilke frisk timian
  • 2 laurbærblade
  • 8 hele sorte peberkorn
  • 1/2 L oksefond
  • 2 1/2 dl fløde
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • 8-900 g Kina radise (1 stor)
  • 4 fed hvidløg
  • olie
  • salt
  • peber

Ordn porre, gulerod, de 2 fed hvidløg og løg og steg dem på panden i rigeligt smør.

Fjern evt. sener fra kædet og brun det godt på panden. Husk at duppe kødet tørt, da vådt kød ikke kan brunes.

i en gryde tilsætter du fond og grøntsager + timian, laurbærblade og peberkorn og lader det komme op og koge. Skru ned og tilsæt kødet. Lad det hele simre i 3 timer.

Tænd ovnen på 225 grader.

Ordn kinaradisen og skær den i stave af 1*1 cm. Ordn hvidløg, pres hvidløgene i en smule olie og bland med salt og peber.
put stavene på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olien.

bag dem i ovnen i 20-25 min. Pensl og vend dem en gang undervejs.

når kødet har simret med fonden og grøntsagerne i 3 timer sier du kød og grøntsager fra og koger fonden ind til det halve og tilsætter fløden. Smag saucen til og server med kina radiserne og kødet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *