Opskrifter,  Sauce,  Tilbehør

Brunet smør

Brunet smør er intet mindre end fantastisk!

Jeg kan huske at vi en sjælden gang ind i mellem fik smørsauce til fisk og kartofler i mit barndomshjem – det var dog ikke brunet smør og det stoppede også, da margarinen for alvor lavede sit indtog i Danmark.

Som voksen har jeg kun få gange lavet brunet smør – oftest til brændende kærlighed. Det var jo et meget fedt alternativ til ingen sovs eller Knorrs bearnaisesauce..
Men efter jeg er begyndt at spise KETO har jeg lavet det en del gange og har også altid brunet smør i køleskabet. Man ved jo aldrig, hvornår man kan få brug for det *G*

Det er nemt og hurtigt at lave en gang brunet smør og det smager helt fantastisk – jeg bruger det oftest til retter som disse: Sommermad, Brændende kærlighed a la and og Asparagus Parmigiano-Reggiano.
Men generelt går det rigtig godt til retter med fisk, hasselnødder, asparges mv.

Brunet smør

Ingredienser:

  • 200 g smør

Put hele smørklumpen i en tykbundet gryde. Og lad den smelte ved middelvarme.

Når smørret er helt smeltet skruer du lidt op for varmen og du vil nu opleve at smørret bruser – det kan også boble og sprutte.

Hold godt øje med smørret – det skal brunes, men må ikke brænde på.

Når duften af karamel og nødder spreder sig i køkkenet er det tiden at tage gryden af blusset.
Da du bruger en tykbundet gryde vil smørret fortsætte med at brune noget tid endnu og derfor er det vigtigt at du hurtigt hælder det på en anden beholder.
Jeg lader det som regel passere gennem et stykke ostelærred, så jeg får sigtet den brunede valle fra.

Jeg foretrækker den rene smag af brunet smør, men du kan tilsætte krydderurter til, hvis du ønsker en bestemt smag. Det kunne f.eks. være persille, timian eller citron. Kun din fantasi sætter grænser

Server straks eller opbevar i køleskabet til senere brug

3 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *