Ko,  Opskrifter,  Suppe

Taco suppe

Taco suppe?
Ja – hvor mærkeligt er det ikke… Meget skørt tænkte jeg i starten, men jeg må indrømme at jeg – efter jeg har afprøvet forskellige opskrifter og søgt inspiration på nettet – har fået sammensat en suppe, som jeg synes smager ret godt!

Jeg synes at det er vildt at man kan koge smagene af tacos ned i en suppe, men set kan man – der er slet ingen tvivl om, hvad det er du spiser, når du tager en skefuld af denne suppe – LOVE it! 🖤

Dette er den sidste opskrift i hyldest ugen for taco, men der er selvfølgelig masser af muligheder for at spise mad der smager af tacos. Selv spiser jeg tit en tacosalat, som dybest set bare er de forskellige ingredienser smidt på en tallerken.
Derudover laver jeg ofte en “taco hotdog”, som består af en Oopsie, de typiske smage fra tacos, men en pølse i stedet for oksekød.
Jeg synes jeg også har set en taco tærte et sted, men jeg har ikke selv afprøvet den.
Så mulighederne er mange, hvis du ligesom jeg er vild med smagen af taco

Taco suppe

Antal: 4 personer

Ingredienser:

Krydderi:

  • 1 spsk chiliflager
  • 2 spsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Suppen:

  • 500 g oksekød
  • 1 lille løg
  • 30 g smør
  • 1 lille rød peber
  • 4 dl oksebouillon
  • 500 g Passata
  • 2½ dl fløde
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk krydderi

Toppings:

  • 2 avokado
  • 1 lime
  • 50 g cheddar
  • evt. en klat fuldfed creme fraiche

Suppen her er rimelig stærk, men du kan eventuelt udelade lidt af chiliflagerne i krydderiet, hvis du ikke er til stærk mad – du kan også supplere med lidt creme fraiche som toppings, hvis du er til det.

Start med at blande alle ingredienserne til krydderiet sammen – ryst godt inden du bruger det, så chiliflagerne bliver inkorporeret ordentligt.

Smelt smør i en gryde og hak løg og hvidløg fint og lad dem stege ved middelvarme til de er klare.
Tilsæt oksekødet og lade det bruge godt sammen med løg og hvidløg.

Skær den røde peber ud i tern – ca. 1*1cm og tilsæt dem sammen med Passataen, fløde og krydderiet. Lad det koge op i 5 min

Tilsæt oksebouillon og lad suppen simre i 20-30 minutter.

Mens suppen simrer kan du skære lime i både, skære avokado i skiver og rive din ost.
Når suppen er klar anrettes den i en dyb tallerken og toppes med (evt. en klat CF) avokado, ost og til sidst presses en lime båd ud over.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *