Lækkerier,  Opskrifter

Macadamia & Chokolade lækkerier

I dag får I opskriften – eller ideen til at kombinere de fantastiske nødder med noget der er lige så fantastisk – nemlig chokolade *G*

Ja – jeg ved godt at chokolade ikke er KETO, men hvis jeg ind i mellem skal forkæle mig selv eller alternativet er at jeg æder en pose Matadormix i stedet.. så er dette mere KETO!

Og så er vi jo også tilbage ved det med at tage bevidste valg – optimalt set ville set være et bevidst valg, når jeg går ud og taverner stykke af himlen.. Og det er det også oftest, men der er også perioder i mit liv, hvor det enten sker på automatik eller fordi jeg spiser med følelserne. Og sådan er det! Det er ikke noget jeg slår mig selv oven i hovedet med og det må det heller ikke være.

Hvis du ved med dig selv at du ikke vil stoppe før glasset med disse snacks i er væk er det nok en bedre ide at lade være med at lave dem. Og jeg vil heller ikke anbefale at det er noget du bruger i de 4-6 uger, hvor du søger at komme 8 ketose eller skal vænne kroppen til at være fedtforbrændende.

Den høje kakaoprocent afholder nogle fra at kunne spise ret mange af gangen – det virker altså ikke på mig! Hvis jeg ikke udøver selvkontrol kan jeg sagtens kværne 5-10 stykker af gangen *G*

Men de smager fantastisk – og kan du styre det, så have endelig et glas af disse stående som lidt sødt til kaffen eller lignende. De går også rent ind hos gæster!

Macadamia & chokolade lækkerier

Antal: 64 (mundrette bidder)

Ingredienser:

  • 300 g chokolade (85 % eller højere)
  • 25 g kokosolie – gerne med smag
  • 125 g saltede macadamia nødder
  • Salt

Hak eller bræk chokolade i mindre stykker og smelt den forsigtigt i mikroovnen. Jeg plejer at køre 30 sekunder af gangen for at sikre mig at det ikke brænder på.

Når chokolade er smeltet tilsættes kokosolien og der røres i chokoladen til olien er smeltet.

Hak dine macadamia nødder groft.

Hæld nødderne i en form – jeg bruger en firkantet 20*20 form – og hæld den smeltede chokolade oven på.

Drys med lidt groft salt eller saltflager. Jeg bruger som regel Maldon salt eller groft himalayasalt.

Stil i køleskabet i ca. 1 time og skær ud i bidder af ca. 2,5*2,5 cm.

Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

2 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *