KETO ERFA,  Mit KETO forløb

Serietid

Mit KETO-forløb – uge 10

Den 10´ende uge inde i mit KETO forløb har været præget af øget appetit, men mindre antal måltider.
Det var en uge, hvor der var en del udfordringer på den private front og hvor jeg for begyndte at træne igen efter COVID-19s indtog i DK.

Da jeg spiste KETO sidste år oplevede jeg at det var et mareridt at træne – ok, måske ikke et mareridt, men jeg oplevede i hvert fald at mine muskler og jeg slet ikke var enige om, hvor meget belastning de skulle kunne tage. De syrede ved den mindste belastning, jeg havde så ondt at jeg næsten ikke kunne bevæge mig efter træning og mine muskler føltes bare .. ja – fuldstændig uden kraft.
Måske I også husker at jeg tidligere har skrevet om, hvordan jeg i nogle af de første uger i denne omgang af KETO oplevede, at musklerne syrede for hårdt til ved den mindste belastning.
Derfor var jeg noget spændt på, hvad min krop ville sige til at træne i denne omgang – og især efter ikke at have lavet noget som helst der mindede om træning siden marts og COVID-19s indtog.

Men til min stor overraskelse var der ikke noget denne gang.
Jo – jeg kunne selvfølgelig ikke tage den belastning jeg før kunne – og mine muskler var også ømme i HELE kroppen efter første træning. Men følelsen af at det hele syrede til og at der ingen kraft var i mine muskler – den udeblev!
JUBIII!

Hvorfor denne forskel?
Jeg aner det ikke.. og måske har jeg alligevel en ide det – det er dog kun en ide og er altså ikke noget jeg som sådan har videnskabeligt belæg for – udover at de ting jeg oplever er alment kendt ved KETO.
Jeg tænker at det enten kan skyldes at jeg først begynder at træne efter 9-10 uger på KETO og min krop derfor er fuldt ud fedtadapteret og derfor fungerer meget bedre.
En anden forklaring kan være at jeg er blevet bedre til at styre min saltbalance og derfor ikke oplever de ubehageligheder der kan følge med det. Heriblandt en følelse af nedsat styrke i musklerne og generel manglende energi.

Det er alment kendt at træning ofte giver en øget appetit – både fordi vi forbrænder mere, men også fordi man tit får følelsen af at have ydet noget ekstra og derfor også at have lov til at spise mere – eller have lov til at forkæle sig selv lidt mere…
Jeg blev både alment mere sulten – og mere lækkersulten!

Når jeg kigger på min madlog kan jeg se, at jeg har spist 2 gange dagligt de fleste dage – som regel store, gode og sunde måltider. MEN… jeg har også snacket hver dag.. faktisk flere gange et par af dagene *G*

Som I kan se af nedenstående billeder holder jeg mig rigtig fint indenfor de makroer jeg har sat mig. Kalorierne går jeg ikke så højt op i, men kan ikke vælge dem fra – og som jeg tidligere har skrevet om, synes jeg det er meget sjovt at følge med i.
Jeg spiser tit mange flere kalorier dagligt end loggen siger jeg skal, men der er også dage, hvor min krop melder pas på mad og derfor tænker jeg at det går nogenlunde op i den sidste ende!

Og ja – vi kan godt tage en debat om smoothie er et sundt og nærende måltid, men som de der ofte læser med ved – går jeg rigtig meget ind for bevidste valg. Og ind i mellem vælger jeg – bevidst – at spise et måltid som jeg ved enten er højt på kulhydrater eller ikke mætter som et måltid af kød-fedt-grønt ville være.
Men det er mit valg – det er et bevidst valg og så længe det er undtagelsen fremfor reglen at jeg gør dette har jeg det OK med det 😉

Hvis man spiser KETO med vægttab for øje er det vigtigt at være opmærksom på denne fælde, da et mellemmåltid eller en portion ekstra, men unødvendig, mad hurtigt opsluger de kalorier som skulle have givet dig et vægttab.
Jeg var opmærksom på dette da jeg ved det fra tidligere erfaringer, men jeg synes også at det er vigtigt at huske at lytte til kroppen – og er det virkelig din krop der fortæller dig at du er sulten, så spis! Det gjorde jeg – og det gjorde ikke noget skidt for mit vægttab.
Jeg tror at min forskel var at jeg allerede var opmærksom på det og at jeg efter denne uge rettede ind igen og var mere opmærksom på om min sult var reel eller fordi jeg synes jeg havde lov til lidt mere..

I næste uge kommer jeg til at skrive om en øjenåbner ift. KETO og menstruation. Det er måske ikke så relevant for de mandlige læsere, men læs alligevel med – så kan I være der for jeres kvinde og kan bakke op, når hendes lyst til chokolade når uanede højder *G*

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *