Persillepesto
Jeg har egentlig ikke særlig grønne fingre, men af en eller anden grund kan jeg gro alt det min mor ikke kan – og omvendt. HAHA
Således er jeg velsignet med særdeles grønne finger hvad angår persille og det er lykkedes mig at holde liv i den samme persille 3 år i træk – og har haft frisk persille i hele perioden.
LOVE IT!
I år har jeg dog fjernet den og plantet nyt persille, mest fordi jeg gerne ville have flere slags persille og fordi jeg tænkte jorden ville have godt af at have noget andet end persille der.
Jeg elsker pesto og spiser det ofte, men jeg løber sur i det, når pestoen smager af det samme hele tiden – og det synes jeg altså at de gør, hvis man holder sig inden for samme farve pesto.
Så da jeg var ved at drukne i persille tidligere på året lavede jeg både persillepesto og en syrlig persilledressing – begge dele blev mega lækre.
For at den ikke skulle smage som den plejer tilsatte jeg – for mig i hvert fald – lidt nye ingredienser og pludselig var det dejligt med pesto på maden igen.
I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften, so here it goes
Persillepesto
Ingredienser:
- 70 g græskarkerner
- ca. 30 g frisk persille
- 50 g parmesan
- 2 fed hvidløg
- 1 citron (økologisk)
- 1 dl olivenolie
- Salt
Rist kernerne på panden til de ryger let og køl helt af.
Skyl og ordn persillen. Sørg for at få tørret den godt.
Pil hvidløget og hak det groft.
Skyl citronen, riv skallen med et juliennejern og pres herefter citronen.
Put græskarkerner, persille, parmesan, hvidløg, citronskal og olivenolie i blenderen og blend til den ønskede konsistens.
Juster konsistens og smag med citronsaften.
Smag til med salt.
En kommentar
Pingback: