Opskrifter,  Sauce,  Tilbehør

Svampe sauce

.. eller i mit tilfælde bare champignon sauce. Jeg kan aller bedst lide helt almindelige brune champignons – der er sgu ikke så meget diva over mig på den front *G*

Jeg har elsket champignon sauce siden jeg var teenager, men fik det aldrig derhjemme fordi min mor ikke spiser mælkeprodukter – og så var vi faktisk bare ikke en familie som gjorde så meget i mælk, fløde osv. i saucer.
Nææ – en gang Knorrs Bearnaise med vand og lidt olie, så kørte det i det lille hjem! HAHA

Jeg lærte at spise champignon sauce hos mine forældres nabo. Da jeg var teenager kom jeg meget hos deres ene nabo og spiste der ofte. Og når jeg var heldig – lavede konen i huset champignon sauce. Jeg elskede det!

Jeg husker det som hun bare lige biksede det sammen på en pande – jeg kan endda se hende for mig, når jeg tænker tilbage på det.
Jeg husker panden en ældre, bulet kobber belagt pande. Bulet fordi hun på et tidspunkt var blevet så vred på manden at hun havde kastet med den.. Jeg kan se hende stå i sine bordeaux velour bukser og med sort neglelak – hun griner og pjatter med mig mens hun laver saucen.
Det er gode minder – både om hende, men bestemt også om saucen!🖤

Og i mange år forstod jeg overhovedet ikke, hvordan hun lavede det.
Jeg har først turde forsøge da jeg blev voksen og selv da har jeg været lidt forskrækket over det og synes ikke rigtig det lykkedes som jeg huskede det. Det har senere vist sig at det der manglede var tålmodighed .. tålmodighed til at lade fløden koge godt ind og blive lækker cremet.
Ja – så blev man så klog *G*

Nå – vi kan jo ikke sidde her og søbe rundt i mine gamle minder – det er jo saucen det handler om – saucen for pokker!

Svampe sauce

Antal: 2 champignon sauce elskende personer!

Ingredienser:

  • 200 g brune champignon
  • 30 g smør
  • 1 dl kyllingefond
  • 2 dl fløde
  • ½ tsk sennep
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød

Start med at ordne dine svampe eller champignon. Skær dem i gode tykke skiver eller kvarter – afhængig af, hvad du foretrækker.
Brun dem herefter godt i smørret. De må gerne blive godt gyldne, så smager de bedst.

Tilsæt kyllingefond, sennep og fløde og lad det koge ind til en cremet sauce.

Smag til med salt, peber og muskatnød.

Du kan lave denne sauce med lige nøjagtig den eller de svampe du bedst kan lide.
Jeg bruger min egen hjemmelavede kyllingefond, men du kan også her bruge det du har eller bedst kan lide.
Vent endelig med at tilsætte salt til saucen er kogt ind – saltet fra fonden bliver kraftigere, når saucen koges ind. Jeg plejer at smage til lige inden servering.

Server saucen som her sammen med oksekød og grønt.
Saucen er især god til rødt kød, men jeg ville også elske at spise det til f.eks. en krebinet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *