Pita brød
I sommerhalvåret plejede jeg at spise kæmpe mange pitabrød. Det er nemt, lækkert og kan varieres nærmest uendeligt. Og så er det lækkert at spise noget lidt lettere i varmen
De her pita brød kom til ved en fejl – de skulle have været små pizza bunde, men de hævede op og skilte sig, så de fungerer meget bedre som pita brød *G*
Opskriften deler jeg selvfølgelig med jer <3
Pita brød
Antal: 14 små
Ingredienser:
- 250 g mozzarella
- 100 g hytteost
- 200 g mandelmel
- 2 æg
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk pofiber
- 1/2 tsk Xanthan Gum
- 1-1 1/2 tsk salt
Tænd ovnen på 200 grader
Riv mozzarella groft og bland med hytteost
Smelt i mikroovnen med intervaller af 30-60 sekunder. Jeg bruger frisk mozzarella og derfor kommer der en del væske fra osten inden den begynder at smelte rigtigt. Væsken hælder jeg fra løbende og gemmer til dejen
Blend mandelmel, væsken fra osten og æg til en helt glat og ensartet masse
Put den rygende varme ost i massen og blend godt
Tilsæt Pofiber, Xanthan Gum og salt – blend massen i yderligere 30 sekunder
Køl dejen ned og form 14 kugler af den. Hvis dejen er besværlig at have med at gøre er den stadig for varm
Rul kuglerne ud til cirkler på ca. 1 cm tykkelse
Bag pitabrødene ved 200 grader i ca. 10 min til de er gyldne og godt puffet op (de falder sammen igen, når de er kølet af)
Lad pitabrødene køle af og brug dem som du normalt ville med traditionelle pitabrød