Brød,  Opskrifter,  Tilbehør

Kiks med forårsløg og rosmarin

For en del år siden fik jeg nogle mega lækre kiks-agtige stykker brød til en suppe på en restaurant på Sjælland.
Disse er et forsøg på at efterligne dem – og et ganske hæderligt forsøg, hvis jeg selv skal sige det *G*

Jeg har kun selv spist dem til suppe, men vil tro at de fint kan spises som de er med lidt smør på eller endda skæres ud i mindre stykker og bruges som knas i en salat. På brunchbordet eller ostebordet ville de helt sikkert også gøre sig godt.

Kiks med forårsløg og rosmarin

Antal: 24

Ingredienser:

  • 175 g mandelmel
  • 1 tsk salt
  • 60 g creme fraiche
  • 3 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 kviste frisk rosmarin (bladene herfra)

Tænd ovnen på 125 grader

Bland alt i en skål og ælt det godt sammen med hænderne

Rul det ud mellem 2 stykker bagepapir i ca. 25*25 cm

Skær dejen ud i 6 stykker på den ene led og 4 stykker på den anden led, men lad være med at skille kiksene ad

Placer pladen midt i ovnen, hvis din ovn ligesom min bager ujævnt

Bag kiksene i 45 min

Tag pladen ud, skil kiksene ad og vend dem

Bag i ca. 20 min mere

Lad kiksene køle af på en rist

Opbevares i en lufttæt beholder

Mine smagte fint og var stadig sprøde efter 14 dage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *