Gris,  Opskrifter

Retro mad

Retten jeg hadede som barn, men som har vundet ind på mig som voksen. Det er godt nok ikke tit jeg laver koteletter i fad, men det burde jeg gøre noget oftere – denne smager nemlig virkelig dejligt.

Koteletter i fad med courgette og kinaradise

Gad vide, hvorfor jeg mon hadede denne ret så meget som barn?
Den eneste forklaring jeg umiddelbart kan komme frem til er, at man dengang var (endnu) mere fedtforskrækket end man er i dag og at man derfor brugte kedelige produkter til at stege i (læs: margarine) og sikkert ikke spædede retten op med hverken bacon eller fløde.

Jeg kan i hvert fald garantere at vi ikke fik den gode smag af fløde og smør i mit barndomshjem, da min mor ikke spiser nogen af delene.

Men nok om det – retten smager virkelig godt og jeg tror at jeg skal have den skrevet på huskesedlen til efteråret – tænk, hvis den skulle gå i glemmebogen igen *G*

Koteletter i fad

Antal: hovedret til 4 personer

Ingredienser:

  • 4 koteletter
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g. bacon
  • 200 g. champignon
  • 350 g. tomatsauce eller hakkede tomater (jeg brugte en med peberfrugt og chili)
  • 150 g. kål (jeg brugte spidskål – kan udelades)
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. paprika
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 dl. bouillon (jeg brugte okse)
  • ¼ dl. fløde
  • 5 tsk. koncentreret tomat
  • 3 kviste timian 
  • Smør til stegning

Tænd ovnen på 200 grader.

Steg baconen sprød på en pande og fisk baconen fra – forsøg at lade så meget fedt være på panden som muligt. Stil baconen til side til senere.

Steg koteletterne ved høj varme i baconfedtet, så de får en god stegeskorpe. Giv dem max 1 min på hver side, da de ellers risikerer at blive tørre og seje i kødet. Put koteletterne over i det fad du skal bruge til retten senere. 

Klargør løg og hvidløg og snit dem fint. Sauter dem på panden i resterne af baconfedtet og smør sammen med kålen.

Put tomatsauce, røget og alm. paprika, chiliflager, koncentreret tomat, timian og bouillon på panden og lad det koge op. Tilføj fløde, bacon løg og hvidløg og lad det simre i 10 minutter.

Fisk timiankvistene op og hæld derefter blandingen over koteletterne.

Put fadet i ovnen og giv det 20-30 minutter ved 200 grader.

Jeg har her spist min ovenpå en salat af courgette og kinaradise.
Men retten ville også gøre sig rigtig godt med en skål grøn salat on the side eller med blomkålsris.


En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *