Gris,  Opskrifter

Mørbradgryde

Jeg elsker den her tid på året for de tunge varme comfort food agtige retter og hygge inden døre!
Jeg elsker også sommer for is, let mad, lange aftner ude osv. – faktisk nyder jeg alle årstider og deres særpræg.
Men lige nu ser jeg frem til efterår og især vinter med kulde, hygge og nærvær med dem vi elsker.

Når man derudover elsker champignon som jeg er denne mørbradgryde perfekt! Det skal da også nævnes at det er perfekt restemad *G*

Jeg køber gerne en håndfuld svinemørbrad, når de er på tilbud – de kan bruges til mange forskellige sammenkogte retter og det er billigt kød og jeg har derfor (næsten) altid en mørbrad i fryseren til en hurtig gryde et eller andet. Det er nemt, hurtigt og lækkert. Desuden kan tilbehøret varieres i det uendelige.
WinWin!

Mørbradgryde

Antal: 4 personer

Ingredienser:

  • 1 svinemørbrad
  • 250 g champignon
  • 150 pølser (gerne en god kvalitets cocktailpølse)
  • 150 løg
  • 5 dl fløde
  • 45 g smør
  • Salt
  • Peber
  • Muskatnød
  • 1 blomkål – eller købte blomkålsris

Pil løgene og hak dem.

Skyl og ordn champignonerne. Sørg for at der ikke er jord tilbage på dem.

Steg både løg og champignon gyldne ved middel varme i halvdelen af smørret. Stil til side.

Afpuds og ordn mørbraden. Skær den i ca. 2 cm skiver. Krydr mørbradskiverne med salt og peber på begge sider.
Skru panden op på høj varme og brun kort mørbradskiverne på begge sider.
Sammen med mørbraden giver du pølserne stegeskorpe også.

Tilføj løg og champignon til kød og pølser. Skru panden ned til middel varme og tilsæt fløde.

Lad retten simre til den ønskede konsistens og smag til med salt, peber og riv lidt muskatnød i retten.

Skyl og riv blomkålen til blomkålsris.

Server mørbradgryden med blomkålsris som her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *