Blomkål,  Opskrifter,  Tilbehør

Stuvet blomkål

Hvis ikke I allerede har bemærket det, så er jeg en sucker for stuvede ting.. eller faktisk bare sauce med fløde og en eller anden form for grønt i *G*

Før mine KETO dage spiste jeg rigtig tit krebinetter .. eller karbonader…

Der er åbenbart stor uenighed om, hvad der er hvad og selvom jeg har forsøgt at finde ud af, hvad det er jeg normalt laver har jeg faktisk opgivet det..
Så det jeg tit spiser er bøffer af hakket grise- og kalvekød uden panering. Det er sådan jeg bedst kan lide dem og altid bedst har kunnet lide dem – uanset, hvad man kalder det!


Til kødet spiste jeg altid en skudefuld grøntsager og en liter Knorrs Bearnaisesauce og jeg NØD det – det gør jeg selvsagt ikke nu og derfor har jeg genopdaget min forelskelse i flødesaucer og stuvede ting. Det smager nemlig også fantastisk til både bøffen af grise- og kalvekød og alt muligt andet kød – herunder hakkebøffen, som jeg har spist det til her.

Jeg har her brugt den stuvede blomkål som tilbehør, men jeg forestiller mig at man kunne også sagtens bruge den som en varm salat i sig selv ved f.eks. at tilføje kyllingekød i stykker eller små kødboller af hakket kød.

Stuvet blomkål

Antal: tilbehør til 4 personer

Ingredienser:

  • 500 g blomkål
  • 4 dl fløde
  • 1 dl boullion
  • Persille
  • Muskatnød
  • Salt
  • Hvid peber

Bræk blomkålen i buketter og lad den sautere i en pande ved middel varme til den er mør. Det tager ca. 20 minutter. Lad blomkålen dryppe af i en sigte.

Mens blomkålen sauterer koger du fløden og bouillonen til en cremet sauce i en anden pande. Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Vend blomkålen i saucen, pynt evt. med lidt persille og server med et stykke lækkert kød.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *