Aspargessuppe
Jeg elsker denne årstid fordi jeg helt og aldeles lovligt kan spise suppe 24/7.. ok – ulovligt er det nok ikke resten af året hellere, men folk kigger så mærkeligt på en, når man siger man skal hjem og have suppe og det er 30 grader varmt udenfor *G*
I har fået en del opskrifter på supper i den sidste tid og her får I opskriften på én af mine yndlingssupper – nemlig aspargessuppen.
Aspargessuppe
Antal: 4 personer
Ingredienser:
- 500 g asparges (ca. 2 ds)
- 1 ds asparges
- 1 løg
- 1 l bouillon
- 3 dl fløde
- 300 g kinaradise
- 10 g smør
- Salt
- Hvid peber
Start med at pil og hakke løget fint. Sauter i smørret til løget er gennemsigtigt.
Ordn og skær kinaradisen ud i terninger af ca. 1*1 cm og kog dem i 15 min i bouillonen.
Hæld væsken fra aspargesene og put de 2 dåser asparges i bouillonen med kinaradisen og lad simre i 10-15 min eller til alt er helt mørt.
Blend og put suppen tilbage i gryden.
Put den sidste dåse asparges og fløden i og lad suppen koge op – smag til med salt og peber og server.
Jeg foretrækker at lave suppen med friske asparges, men de er ikke så nemme at finde på denne årstid – og vil man helst lave dem med danske asparges som jeg, så kan det kun lade sig gøre i foråret/forsommeren.
Suppen her smager dog ganske forrygende selvom den er lavet på glas/dåse asparges.
Gør dig selv en tjeneste og lad være med at købe de billigste asparges du kan finde.
En kommentar
Pingback: