Brød,  Opskrifter

Chaffles

Chaffles – den amerikanske måde at sige ostevafler på *G*

Chafflerne her er helt basic – ost og æg! Jeg laver dem med lidt forskellige slags ost alt efter, hvad jeg skal bruge dem til. Ved jeg f.eks. at jeg skal bruge vaflerne til noget med fisk og skaldyr bruger jeg typisk en mild og neutral ost, det kunne være cheddar. Men ved jeg at de skal bruges til noget burger lignende noget bruger jeg en stærkere ost – det kunne være en lagret cheddar eller en blanding af cheddar og f.eks. parmesan.

Jeg har set at der findes mange forskellige variantioner af chaffles på internettet, men jeg har endnu ikke selv eksperimenteret med at tilsætte krydderier mv. Det skal nok komme, men mens jeg spiste helt striks KETO spiste jeg ikke så tit brøderstatninger og derfor kunne det tage mig lang tid at spise en portion vafler – og da jeg har begrænset plads i fryseren kan jeg jo ikke bare producere løs *G*

Jeg har også set at der er nogen som bruger færdigrevet ost med lidt ekstra kulhydrater i – i form af det mel (eller anden stivelse) der er tilsat, som forhindrer osten i at klistre sammen. Det skulle eftersigende give et mere sprødt resultat.
Jeg synes at disse chaffles er rigtig fine sprøde, så jeg synes ikke detber nødvendigt. Desuden kan jeg godt lide at rive min ost selv, så jeg har en bedre fornemmelse af, hvad der kommer i min mad. Men detber selvfølgelig helt op til dig, hvad du synes og gør.
Jeg synes især disse er dejligt sprøde, når de er blevet lunet efter st have været i køleskab – jeg bruger mit vaffeljern til at varme dem i og de kommer ud så fine og sprøde.

Men lad os komme til det vigtige – opskriften!

Chaffles

Antal: 3 dobbelte

Ingredienser:

  • 200 g ost
  • 5 æg
  • 1 nip salt

Tænd for vaffeljernet

Riv osten.

Pisk æggene til en ensartet masse og rør salt og ost i. Blend til ensartet konsistens. Dette er ikke nødvendigt, men det gør det nemmere at fordele dejen i vaffeljernet.

Brug ca. 2 spsk. dej per halve chaffle. Størrelsen kan variere lidt, så prøv sig frem. Men denne mængde passer i mit vaffeljern.

Bag vaflerne i dit vaffeljern – de skal have overraskende lang tid.

Vaflerne kan opbevares i køleskab i nogle dage og de kan også sagtens fryses ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *