Grød,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Kold ris budding

I husker måske den lidt anderledes risengrød af Shirataki ris jeg lavede for noget tid siden?

Jeg har set kold ris budding på internettet og kunne læse mig frem til at den skal være ret sød og det passede fint med den måde jeg ville lave risengrøden på og derfor planlagde jeg at bruge en del af risengrøden til ris budding – en kold en af slagsen.
Det blev – ligesom risengrøden – et meget anderledes eksperiment *G*

Det er ikke fordi der som sådan er noget galt med smagen – den er ret sød, men det kan du opveje lidt ved at blande en kraftigere kanelsukker til at putte ovenpå, hvis du ikke er til meget søde ting. Du kan selvfølgelig også fint halvere mængden af sødning i din risengrød.

Konsistensen på risengrøden var jo ikke lige min kop te – jeg vil sige at det bliver lidt bedre, når grøden bliver kold og derfor også mere fast i det. Men det er stadig en konsistens jeg skal vænne mig til – eller vælge at lave en anden opskrift.

Jeg synes dog ideen er sjov og 2/3 af de personer der smagte ris buddingen synes rigtig godt om det, så I skal ikke snydes for muligheden selvom den måske er lidt skør *G*

Ris budding af risengrød lavet på Shirataki ris

Antal: 2-3 personer

Ingredienser:

Rør risengrøden med kanel.

Put risengrøden i en skål der har den form du gerne vil have at din ris budding efterfølgende har.

Sæt pres på risengrøden, så den presses i form.

Stil buddingen på køl i mindst 5 timer – og gerne til dagen før

Vend forsigtigt din budding ud på et fad – drys med lidt kanelsukker og server med ekstra kanelsukker til.

Kanelsukker
  • 2 tsk kanel
  • 4 spsk sødemiddel (1:1 sødning)

Bland sukker og kanel godt sammen

TIP:
Buddingen kan også fryses og tøs langsomt op i køleskabet. Serveres mens den stadig er lidt frossen/meget kold.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *