Chokolade,  Jul,  Lækkerier,  Opskrifter

Fyldte chokolader med nougat

I sidste uge fik I opskriften på en af mine yndlings chokolader, nemlig den lækre chokolade med hindbær- og lakridsmarcipan.
I denne jeg skal vi fylde chokoladeskallerne med den hjemmelavede nougat. Det er så godt lige at tage sådan en til en kop eftermiddags- eller aften te – mums!

De er stærkt vanedannende, så ved du at du har svært ved at lade dem være, så vent med at lave dem til du skal bruge dem – ellers risikerer vi bare at der ikke er nogle tilbage til det du havde planlagt dem til *G*

Jeg bruger min egen hjemmelavede nougat, men spiser du ikke efter KETO eller LCHF principperne kan dubare bruge en købt nougat.

Fyldte chokolader med nougat
  • 150 g hjemmelavet nougat
  • 300 g chokolade til skallerne
Sådan tempererer du chokoladen
  • 300 g chokolade 70-85 %
  • 30 g kakaosmør (kan udelades)

Hak al chokoladen fint.

Del chokoladen i 2 skåle med hhv. 100 g og 200 g.

Smelt de 200 g chokolade og kakaosmør i en skål i mikroovnen. Kør det max 30 sek af gangen, tag det ud og rør rundt. Husk at måle temperaturen. Chokoladen er klar, når den er ca. 50 grader

Bland lidt af den hakkede, men ikke smeltede chokolade i blandingen lidt efter lidt og lad det smelte i blandingen. Når chokoladen når ca. 34 grader kan den ikke længere smelte det chokolade du tilfører og derfor skal du nu være lidt tålmodig mens chokoladen køler forsigtigt ned til ca. 31-32 grader.

Husk at røre godt i chokoladen undervejs.

Du kommer ikke til at bruge al chokoladen – langt fra, men jo mindre chokolade du tempererer, jo svære er det. Derfor tempererer jeg aldrig under 300 g – faktisk helst 500 g af gangen. Jeg bruger det overskydende chokolade i kager eller lign., men det kan sagtens tempereres igen, hvis du vil det.

Sådan laver du de fyldte chokolader

Fyld dine forme med chokolade – sørg for at siderne er helt dækket.
Vend chokoladeformen på hovedet og ryst eller bank overskydende chokolade ud af formen. Skrab formen, så der ikke sidder chokolade tilbage på formen. Det gør det svært at få chokoladerne ud, når de er fyldt.
Du skal arbejde lidt hurtigt her, da du har med tempereret chokolade at gøre – det stivner forholdsvis hurtigt.

Lad chokoladen stivne i formen. Stil evt. din form på køl i 5 min, hvis du er utålmodig.

Du skal bruge din tempererede chokolade til at lukke formene med, når du har fyldt dem, så det er vigtigt at du sørger for at din tempererede chokolade ikke stivner mens du fylder formene.
Dette kan du gøre ved at have den stående over et vandbad eller at smelte lidt ekstra chokolade, som du kan røre i mens du fylder formene.
Hvis chokoladen kommer under 28 grader eller over 34 skal du starte forfra på tempereringen.

Smelt nougaten forsigtigt i mikroovnen – 30 sek af gangen. Nougaten må max være 30 grader varm, da du ellers risikerer at smelte chokoladeskallen, når du fylder den.
Du må ikke fylde nougat helt op til kanten, da du så ikke kan lukke chokoladerne. Lad et par mm. være til at lukke med.

Stil formen i køleskabet og lad nougaten stivne helt inden du lukker skallerne med tempereret chokolade.

Hæld den tempererede chokolade på formen, når nougaten er godt stiv, fordel den hurtigt over hele formen og skrab det overskydende chokolade af igen.

Lad chokolade stivne – du kan evt. stille den i køleskabet igen, hvis du er utålmodig.

Når chokolade en stivnet skal du vende formen på hovedet og hvis du har lavet en god temperering falder chokoladerne ud af sig selv. Hvis de ikke bare popper ud kan du forsigtigt banke bag på formen og så skulle de gerne komme ud.

Jeg har pyntet nogle af mine med spiseligt guldstøv, men som du kan se, er de også flotte som de er, når de står så fint og blankt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *