Bowl,  Grød,  Lækkerier,  Opskrifter

Chiagrød lavet med hindbær og kokos

Jeg elsker chiagrød og har spist det som fast morgenmad i mange år. Da jeg startede med at spise KETO var jeg meget ked af at måtte slippe min chiagrød.
Når jeg spiste chiagrød var det sammen med ca. 2 stykker frugt og selve grøden var lavet på mandelmælk.
Den mere erfarne KETO kender kan allerede se at der er noget galt i både fedt, protein og kulhydratmængden her, hvis vi skal være glade på KETO.

Jeg startede derfor med at forsøge at gøre chiagrøden mere KETO-venlig, f.eks. ved at erstatte mandelmælken med kokosmælk, som i min basis opskrift.
Efterhånden blev jeg mere erfaren i KETO og begyndte at variere mine morgenmåltider og opdagede at jeg ikke blev mæt på samme måde, når jeg spiste chiagrød fremfor rigtig mad.
Jeg optimerede derfor chiagrøden med lidt mere fedt og protein og ud af det kom der den cremede chiagrød.

Min seneste opskrift på chiagrød er denne lavet på kokos og hindbær.

Hvorfor spiser jeg ikke længere chiagrød hver dag?

Chiagrød er stadig ikke den morgenmad – eller dagens første måltid – som jeg trives bedst på. Men det er rigtig rart med lidt afveksling ind i mellem og det kunne f.eks. være med denne opskrift på chiagrød lavet på hindbær og kokos.

Efterhånden som jeg er blevet mere sikker i KETO principperne og jeg tør eksperimentere lidt mere med min kulhydratgrænse har jeg prøvet forskellige versioner af chiagrøden.
Denne version kan både bruges som en luksus chiagrød eller som dessert.

Den kan stadig ikke erstatte et rigtigt måltid med grønt-protein-fedt for mig. Jeg er mæt meget længere på rigtig mad.
Chiagrøden er det jeg kalder for søde, bløde måltider og det er ikke noget jeg anbefaler at bruge som en erstatning for rigtige måltider. De søde, bløde måltider kan risikere at trigge din trang til sødt og oplever du det ville jeg overveje om det er det værd, men det er naturligvis op til dig.
Derfor vil jeg også gerne dele opskriften på denne chiagrød med dig. Så er valget dit – husk at gøre det til et bevidst valg! 🖤

Chiagrød med hindbær og kokosmælk

Antal: 2-4 personer afhængig af om du serverer det som et måltid eller en lille dessert

Ingredienser:

  • 100 g. øko hindbær
  • 2 ½ dl kokosmælk
  • 2½-3 spsk chiafrø
  • 1 dl fløde

Lav gerne grøden dagen før, så den kan nå at trække og sætte sig godt.

Kog hindbærrene helt møre i en gryde og lad dem passere i en sigte, så du får sorteret kernerne fra. Lad det køle af til stuetemperatur

Bland kokosmælk, chiafrø og hindbær godt og lad det trække i mindst 1 time – gerne til dagen efter.

Pisk fløden let og vend den forsigtigt i chiagrøden. Når du vender fløden forsigtigt i grøden får du en lækker, luftig og cremet chiagrød.

Spis den som den er eller pynt den med dine yndlingstoppings.

Jeg har her servet min med blåbær og ristede kokosflager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *